Nadherny den.Neplanovany vyjazd na Slubicu aj s Martinom V.Ostatni Juraj,Gaspi,Edo ,Robo Murin isli bezmotorovo na Slubicu.My sme to rozlozili na pristavacke.Martin bol trochu nervozny - po dlhsej pauze s novym kridlom v novom terene.Musim ho pochvalit,na starte behal ako skutocna flying gazelle.Urobil skusobny okruh nado mnou,zahlasil ze je to termicke a nabral smer ku Spisskemu hradu.Ja som mal trochu problem,pripraveny na start sa vietor otocil o 180st.Ale podarilo sa.Najprv som zamieril na startovisko bezmotorovych,urobil par snimkov a smer Krompachy - Plejsi.Dole sa este lyzovalo.Potom tiez smer hrad po ktorom tuzim od minuleho roku.Pristavacka bola trochu o hubu,lebo sa tocil vietor.Pri prvom nalete som skoro sadol po vetre - to by bola supa! Druhy uz bol v pohode.Celkovo 65km za 1hod.15min,spotreba 2,3l.Opet kridlo potvrdilo kvality pohodoveho riadenia a stability pocas vyrazne termickeho letu.Som spokojny.Tu musim este podakovat Jirimu za podnet pre ESC a Plucovi za dovoz!
FOTO - Sľubica - Plejsi - Spišsky hrad
Všetko čo Jano hovorí je pravda. Na začiatku som naneho bol dosť nahnevaný. Ja som si chcel spraviť jeden kĽudný zoznamovací let na mojom novom Moyese niekde na rovinke a miesto toho som štartoval z kopca s fungujúcov termikou a večne sa točiacim vetrom. Nakoniec som musel štartovať medzi triangulačný bod a strom. Janovi som pred štartom vymyslel veĽa nových mien . Ale podarilo sa, tá gazela vo mne ma nesklamala . Keďže som nemal zo sebou žiadne záznamové zariadenie okrem GPS tu je moja "fotka":