Norberto, volakedy som vstaval do VSZ-tky o 4.30 ...Norbert napísal:Ani sa mi nechce verit ze stary spachtosi vstali tak skoro.
Lacika urobil jeden prelet a uz je schopny vstat aj rano
Kniha navstev
-
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
pristatie na Dobsinej 2 http://www.youtube.com/watch?v=JWBP4k0eAPo
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
Hovoril som s kamarátom od PG, ktorý včera na Slubici bol a na kopci sa s dotyčným pilotom sa celý čas rozprával, kým obaja po sebe neodštartovali. Môj kamarát Jozef prvý, za ním ten nešťastník. Jeho pád nevidel, pretože mal sám problém PG vzduchu ukočírovať. Fúkalo vraj poriadne silno z juhu (dokonca i na pristávačke) a bolo to neskutočne rozbité so silnými vertikálnymi strihmi. Radšej čo najskôr odletel na pristátie. Pilotovi, ktorý havaroval, vraj postupne sklopilo oba konce PG a pri následnom páde urýchlený vetrom dopadol do protisvahu cca 100m pod štartoviskom.
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
1/ Myslím že kumšt bratov V sa odráža aj na tomto. Posledne debaty na PG su o tom ako sa Slubica lieta pri východnom vetre. Dá sa to, ale asi treba naozaj k tomu cosi vediet. Vysielačka všetko nerieši.
2/ Mali by sme riešiť našu abstinenciu na veĽkých kopcoch. Slubica je tak dostupná ako nikdy a my sedíme doma alebo na krtincoch. Aj pre mladých by to bolo poučenie. Všetci co leteli v nedelu by pod dozorom taký kopec už hravo zvládli.
Takže ideme na vec.
2/ Mali by sme riešiť našu abstinenciu na veĽkých kopcoch. Slubica je tak dostupná ako nikdy a my sedíme doma alebo na krtincoch. Aj pre mladých by to bolo poučenie. Všetci co leteli v nedelu by pod dozorom taký kopec už hravo zvládli.
Takže ideme na vec.
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
nieco z diskusie na pravda.sk:
Najstarsi priklad sonickeho tresku - bic!
Ak si niekto pamata na bic ktory pouzival Zorro vo filmoch tak ten praskavy zvuk bicu je vlastne sonicky tresk ked koniec bica prekonava rychlost zvuku. Tuto rychlost je mozne dosiahnut vdaka specialnemu tvaru ktory ten bic ma, ked sa zuzuje od rukovate.
Ja som sa skvelo pobavil
Najstarsi priklad sonickeho tresku - bic!
Ak si niekto pamata na bic ktory pouzival Zorro vo filmoch tak ten praskavy zvuk bicu je vlastne sonicky tresk ked koniec bica prekonava rychlost zvuku. Tuto rychlost je mozne dosiahnut vdaka specialnemu tvaru ktory ten bic ma, ked sa zuzuje od rukovate.
Ja som sa skvelo pobavil
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Ja by som tomu veril. Práskanie biča (to je jedno akého) je asi naozaj spôsobené rázovými vlnami pri prekonaní rýchlosti zvuku. Všetko je to o rýchlosti konca biča (http://herodes.feld.cvut.cz/nonlin/boom/boom.php)