Kniha navstev
Re: Kniha navstev
Reflexný štvorec je o väčšej bezpečnosti oboch vozidiel - toho, ktoré preváža dlhší náklad (aj napr. krídlo na streche), aj toho, ktoré ide za ním. Platilo to v zahraničí už skôr a je dobré, že to prijali aj u nás. O jeho význame hlavne počas jazdy v noci asi nepochybuje nikto. Nešpekulujem nad jeho používaním a mám istotu, že som lepšie videný, prípadne ja skôr zbadám vozidlo s dlhým nákladom pred sebou; možná pokuta za chýbajúci reflexný štvorec je v tomto prípade druhoradá!
Ja som si dal takéto štvorce vyrobiť hneď dva (aj Marekovi) v reklamnej agentúre. Myslím, že ma jeden vyšiel do 15 eur. Ja mám v dvoch rohoch štvorca priskrutkované kovanie v tvare L, na ktorom je malá skrutkovacia karabínka. Za tieto karabínky prichytávam gumený upinák, ktoré opášem okolo ZK cca 30 - 40 cm od konca a poistím to ďalším od oboch karabínok smerom k nosiču. Spodný okraj štvorca voľne visí voľne dole.
Ja som si dal takéto štvorce vyrobiť hneď dva (aj Marekovi) v reklamnej agentúre. Myslím, že ma jeden vyšiel do 15 eur. Ja mám v dvoch rohoch štvorca priskrutkované kovanie v tvare L, na ktorom je malá skrutkovacia karabínka. Za tieto karabínky prichytávam gumený upinák, ktoré opášem okolo ZK cca 30 - 40 cm od konca a poistím to ďalším od oboch karabínok smerom k nosiču. Spodný okraj štvorca voľne visí voľne dole.
Thalhofer GT
Bautek Fizz
Bautek Fizz
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Edmond, tomuto sa hovorí hujerizmusEdmond PP napísal:Reflexný štvorec je o väčšej bezpečnosti oboch vozidiel ...
Ten reflexný štvorec je byrokratický nezmysel, ktorý sa nedá slušne pripevniť na tenký dlhý koniec rogala, a jeho pridaná hodnota k bezpečnosti oproti obyčajným červeným trenírkam je NULA.
Je to nariadenie, ktoré sa sluší trpieť, ale netreba ho oslavovať.
Ja ho neoslavujem, len ho považujem, na rozdiel od Teba, za určite lepší, ako tie trenírky - hlavne za zníženej viditeľnosti.
... ale Tvoj názor Ti neberiem!
... ale Tvoj názor Ti neberiem!
Thalhofer GT
Bautek Fizz
Bautek Fizz
-
- Dátum registrácie: St Apr 25, 2012 9:03 pm
Vsak vpredu by ti to zavadzalo vo vyhlade. O tom som este nepocul...
Svojím spôsobom máš pravdu a asi nás potrebujú byrokratizovať. I keď pripevnenie vzadu by malo mať svoj význam. No čo som sa dočítal na obale
reflexnej plachty?
Ak náklad prečnieva vozidlo vpredu alebo vzadu viac ako 40 cm, alebo prečnieva do strany, prečnievajúci koniec nákladu musí byť
označený reflexným označením s červenými a bielymi pruhmi širokými 70 mm až 100 mm......atď. Plocha označenia min. 0,2m2. Dĺžka plochy jednej strany min. 400 mm. Za prečnievajúci náklad je aj bicykel prip. iný predmet prepravovaný na nosiči vzadu na vozidle. Toť vsio podľa § 51 ods.5 zákona.
Poslanci vymyslia aj frasa.
Svojím spôsobom máš pravdu a asi nás potrebujú byrokratizovať. I keď pripevnenie vzadu by malo mať svoj význam. No čo som sa dočítal na obale
reflexnej plachty?
Ak náklad prečnieva vozidlo vpredu alebo vzadu viac ako 40 cm, alebo prečnieva do strany, prečnievajúci koniec nákladu musí byť
označený reflexným označením s červenými a bielymi pruhmi širokými 70 mm až 100 mm......atď. Plocha označenia min. 0,2m2. Dĺžka plochy jednej strany min. 400 mm. Za prečnievajúci náklad je aj bicykel prip. iný predmet prepravovaný na nosiči vzadu na vozidle. Toť vsio podľa § 51 ods.5 zákona.
Poslanci vymyslia aj frasa.
Nedá mi to...
Pre tých ktorí videli film s Tomom Hanksom Apolo13...
Zoberieme Favorit136, 3/8" vodovodársku rúru, a reflexnú tabuľu. Z toho treba poskladať jeden kompaktný celok, schopný horizontálneho pohybu aspoň 80km/h...
Taký "výborný" zákon určite schválili šráci, čo nikdy nesedeli v inom aute ako BMW prípadne audi, aj to prevažne na zadnom sedadle. To o tej bezpečnosti, to beriem, keď ide kamión naložený drevom, tak naozaj trošičku pozdvihne bezpečnosť toho čo ide za ním.
Ja sa ale vo svojom aute cítim určite vďaka tej tabuli určite bezpečnejšie.
1. Mám iba vodičák "B" a som zvyknutý používať vnútorné zrkadlo, čo mi tá tabuľa celkom nedovoľuje.
2. Keď tú tabuľu priviažem na rogalo, hneď mám lepší pocit, lebo moje tretie brzové svetlo vidím v odraze tej tabule. (na frasa by ho videl ten za mnou...) a hlavne v hmle, keď mám zapnuté hmlovky, tak je to vlastne jediný viditeľný signál brzdenia.
Netvrdím, že trenírky boli lepšie, ale čo keby som tak namiesto tej tabule mohol použiť červenú (oranžovú, fialovú, modrú...) blikačku? Mám pocit, že by to mohlo byť ešte o čosi bezpečnejšie...
Pre tých ktorí videli film s Tomom Hanksom Apolo13...
Zoberieme Favorit136, 3/8" vodovodársku rúru, a reflexnú tabuľu. Z toho treba poskladať jeden kompaktný celok, schopný horizontálneho pohybu aspoň 80km/h...
Taký "výborný" zákon určite schválili šráci, čo nikdy nesedeli v inom aute ako BMW prípadne audi, aj to prevažne na zadnom sedadle. To o tej bezpečnosti, to beriem, keď ide kamión naložený drevom, tak naozaj trošičku pozdvihne bezpečnosť toho čo ide za ním.
Ja sa ale vo svojom aute cítim určite vďaka tej tabuli určite bezpečnejšie.
1. Mám iba vodičák "B" a som zvyknutý používať vnútorné zrkadlo, čo mi tá tabuľa celkom nedovoľuje.
2. Keď tú tabuľu priviažem na rogalo, hneď mám lepší pocit, lebo moje tretie brzové svetlo vidím v odraze tej tabule. (na frasa by ho videl ten za mnou...) a hlavne v hmle, keď mám zapnuté hmlovky, tak je to vlastne jediný viditeľný signál brzdenia.
Netvrdím, že trenírky boli lepšie, ale čo keby som tak namiesto tej tabule mohol použiť červenú (oranžovú, fialovú, modrú...) blikačku? Mám pocit, že by to mohlo byť ešte o čosi bezpečnejšie...
Dobre.A lietat zajtra nejdeme???
My kury ideme v piatok
Prečo to dnes nelietame?
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
U nás síce nesprchlo ale tmavo od burky vedľa bolo dosť.
Ale mohol si ísť, ČK je zatiaľ čistá, stíhaš?
Ale mohol si ísť, ČK je zatiaľ čistá, stíhaš?
A preco nikto neodpoveda ked sa pytam ci nejdeme lietat? Co Miso nelieta tak nemam s kym...neviem na co cakate rogalisti? Kym bude po sezone?
Noro
a preco nezdvihnes telefon a niekomu nezavolas?
Kedysi sme ziadne forum nemali, dokonca ani mobilne telefony, a predsa sme sa na lietanie dali dohromady.....
a preco nezdvihnes telefon a niekomu nezavolas?
Kedysi sme ziadne forum nemali, dokonca ani mobilne telefony, a predsa sme sa na lietanie dali dohromady.....
Lenze nato mame teraz forum a kazdy ma doma internet
Noro,
lenze to niekedy treba ludi nakopnut prave osobnym zanietenim. V tvojom prispevku ziadne nebolo. nieco na sposob : zajtra bude super pocasie na ten a ten kopec, kto sa prida?
lenze to niekedy treba ludi nakopnut prave osobnym zanietenim. V tvojom prispevku ziadne nebolo. nieco na sposob : zajtra bude super pocasie na ten a ten kopec, kto sa prida?