Záhradkárske okienko - úprava štartovačiek
- Robo Murin
- Dátum registrácie: So Jan 26, 2008 2:00 pm
Záhradkárske okienko - úprava štartovačiek
Navrhujem spoločne prediskutovať úpravu štartovačiek, nakoĽko by nám to mohlo výrazne dlhodobo pomôcť..
- Robo Murin
Paci sa mi slovo ochrancu prirody MatoZA v niektorej inej teme) ....ale je to kratkozraky pohlad. Ak nechcem brigadovat na startovackach kazdym rokom, mal by som sa starat hlavne o vysoke stromy a kry, ktore dostatocne brania prenikaniu svetla na zem a brania rastu dalsich rastlin, castokrat aj vylucovanim roznych jedov do zeme... Tie vsak podla mojho nazoru treba udrziavat v tvare bonsajov. Jednoduche pravidlo...ak odrezes zo stromu/rastliny vyhonok - rastlina vyzenie do bokov - casto aj viac vyhonkov. Dolezite je ze do bokov. Ak sa teda strihne hlavny kmen stromu v lubovolnej (pre neho prezitelnej vyske a dostatocne zatienujucej pod seba) jeho vyhonky pojdu do stran a stom sa v buducnosti zacne rozsirovat ale nie vyrastat. Je to prilis zjedodusene ale postacujuce. Takze ziadne machy a trava - lebo tam su o 2/3 roky sipky/vrby/ina rychlo rastuca haved, ale ponize spodneho miesta startu tvarovat stromy. Je to riesenie dlhodobejsie.
- Robo Murin
Takzto vyzera dobre upravena stratovacka
Treba ratat ze aj tak stromy trochu podrastu a zrezat ich nizsie.
[img][url=http://www.deltaklub.neton.sk/foto/Robo ... yStart.jpg][/img]
Treba ratat ze aj tak stromy trochu podrastu a zrezat ich nizsie.
[img][url=http://www.deltaklub.neton.sk/foto/Robo ... yStart.jpg][/img]
- Robo Murin
- Robo Murin
- Robo Murin