Jazykové okienko rogalisticke
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
Jazykové okienko rogalisticke
Ako vsetci viete poniektori sme to flakali na zakladnej skole a tak nam velmi dobre nejde ta nasa pisana slovencina toto je miesto kde mozme uvadzat veci na spravnu mieru
Predpokladam ze hlavny vyucujuci bude Juraj no a ako prvy ziak do somarskej lavice som jednoznacne ja.
samozrejme sa tesim a privitam vsetkych novych spoluziakov
Predpokladam ze hlavny vyucujuci bude Juraj no a ako prvy ziak do somarskej lavice som jednoznacne ja.
samozrejme sa tesim a privitam vsetkych novych spoluziakov
Sidewinder: zaujimave je, ze technicka inteligencia (do nej zaradujem aj Teba) ma podstatne vacsie problemy s pravopisom ako humanitne zamerana. Nejde ani tak o tu zakladnu skolu, ale o to, ake a kolko knih v mladosti precitas. Ti, ktori citaju vela beletrie, sa stretavaju s jazykovo redigovanymi textami a spravnu podobu slova maju jednoducho vizualizovanu. Ja som mal vzdy problem zapamatat si vybrane slova, ale s diktatmi som nemal problem, lebo podobu slova som mal v hlave. A okrem toho ma to aj trochu zaujimalo. Ale to mas tak ako napr. Ty a pocitace. Kedze sme ich v mladosti nemali a nemam cas sa im venovat, nikdy nedosiahnem Tvoju uroven.
- Ivan Plucko - NAY
- Dátum registrácie: Ut Okt 23, 2007 8:17 pm
- Kontaktovať užívateľa:
slovnecyna
Prihlasujem sa do triedy , ako druhy ziak ale ja zvyknem sediet vzadu a nedavat pozor
Priznam sa, dokonca ked som bol na zakladnej skole tak som chodil na doucovanie z gramatiky. No nepomohlo...
Ja mam skor sluchovu pamet, idu mi dobre cudzie reci.
A od vtedy co som bol v Australii a mal som notebook iba s anglickou abecedou tak nepouzivam interpunkcne znamienka dlzne makcene. Ked mam napisat text po slovensky tak hroza. Ani nie tak koli i alebo y skor koli makcenom a dlznom.
Prednosti: lepsie logicke myslienie, priestorove videnie-orientacia, schopnost rychlo sa ucit.
Asi som mal ist na neaku technicku skolu, bavila ma matematika a dokonca som bol uspesny riesitel matematickej olympiady
Priznam sa, dokonca ked som bol na zakladnej skole tak som chodil na doucovanie z gramatiky. No nepomohlo...
Ja mam skor sluchovu pamet, idu mi dobre cudzie reci.
A od vtedy co som bol v Australii a mal som notebook iba s anglickou abecedou tak nepouzivam interpunkcne znamienka dlzne makcene. Ked mam napisat text po slovensky tak hroza. Ani nie tak koli i alebo y skor koli makcenom a dlznom.
Prednosti: lepsie logicke myslienie, priestorove videnie-orientacia, schopnost rychlo sa ucit.
Asi som mal ist na neaku technicku skolu, bavila ma matematika a dokonca som bol uspesny riesitel matematickej olympiady
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Tato tema sa mi velmo paci. Davam hlavne body Jurovi. Po mojom absolvovaní sledu medzinárodných vojenskych skol som rozpraval slovensko-cesko-sarisko-trnavsko-strdoslovensko. A Juro bol ten kto tie rozdiely povedal nahlas a dnes som o to hadam lepsi. Uz aj ja som dost citlivý na krivolaké slovička a myslim že to tak ma byť.
Aj tak som ale rad ze som z kraja vybranych slov po Ľ: mĽeko, bĽacha, paĽenka, ribezĽe, šĽafrok, ĽaĽaho a iné.
Aj tak som ale rad ze som z kraja vybranych slov po Ľ: mĽeko, bĽacha, paĽenka, ribezĽe, šĽafrok, ĽaĽaho a iné.
- PetoR
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 8:10 am
- Kontaktovať užívateľa:
S tou spisovnou slovenčinou má problémy veĽa Ľudí... Ministerstvo plánuje vyučovať slovenčinu
Foneticke okienko
No, ja by som navrhoval aj zriadenie FONETICKEHO okienka pre niektorych clenov (min. o jednom viem ), lebo niekedy mi az trha usi ako je nasa lubozvucna slovencina natahovana, spievana a pod., az si myslim ze okrem prikazovacej, opytovacej a oznamovacej vety uz existuje aj nieco dalsie...vychodnarske. IGEN?
- PetoR
- Kontaktovať užívateľa:
Mali sme na gymnaziu jedneho ucitela (ktory ma ale neviem ci nastastie alebo nanestastie neucil), ktory vraj na spojenie "...napadlo ma, ze by sme mohli..." odpovedal: "Napadnut ta moze tak akurat niekto v parku..." Takze pre poriadok, v suvislosti s myslienkovymi pochodmi hovorime "napadlo mi", spojenie "napadlo ma" pouzivame napriklad v suvislosti so stadom krvilacnych vevericiek ...jaro napísal:CO je správne? "Napadlo ma ..." alebo "Napadlo mi ..."
Naposledy upravil/-a PetoR v St Okt 31, 2007 4:18 pm, upravené celkom 1 krát.
- PetoR
- Kontaktovať užívateľa:
Zludevitovanie
Velmi dobra pomocka - Zludevítovač stránok (aplikovane na nase forum)
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa: