Kapušanský Hrad 24.2.2008
Co hore.
Ale ako sme sa dostali dole?
Pridal som na FTP nejake fotky co nafotil Marian + starty Petrov.
No povedzte, nie je toto idealny vietor na posvahovanie na Kapusanaku?
Ale ako sme sa dostali dole?
Pridal som na FTP nejake fotky co nafotil Marian + starty Petrov.
No povedzte, nie je toto idealny vietor na posvahovanie na Kapusanaku?
Naposledy upravil/-a Laco v Po Feb 25, 2008 10:18 am, upravené celkom 1 krát.
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Jaro, a to ti nebolo divné že vo výške predpovedali fučák SSZ a pri zemi J ?
Raz sa im stalo, že obrázky mali prehodené časy, možno aj teraz sa stalo niečo podobné.
Netreba tak slepo veriť predpovediam. Ja si vždy urobím aj kontrolu správnosti pomocou METAR-u.
A hlavne sa snažím pochopiť, prečo fúka tak ako fúka.
Niekedy mi to moc nejde, a práve vtedy nastupujú pochybnosti.
Raz sa im stalo, že obrázky mali prehodené časy, možno aj teraz sa stalo niečo podobné.
Netreba tak slepo veriť predpovediam. Ja si vždy urobím aj kontrolu správnosti pomocou METAR-u.
A hlavne sa snažím pochopiť, prečo fúka tak ako fúka.
Niekedy mi to moc nejde, a práve vtedy nastupujú pochybnosti.
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
to gaspi: Ale ved ja som dopadol dobre. Chel som ist na kapusanak, bol som, vyviezol ma kamos s ktorým som bol den dopredu dohodnutý a nejako som to zletel. Celkom uspešny den. Nechcel som ist tolke kilometre do madarska a chcel som byt po kratkej svahovacke skoro doma. Nakoniec nic neplatilo. Ten juzak som predpokladal preto lebo vsetky výstupy a vertikálne profily predpovedali juh v prizemnej vrstve a v spojení s kosickou kotlinou to malo klapnúť. Malo ale neklaplo.
V súvislosti s vývojom vetra je tiez zaujimavé ze do asi 12:00 to male pekné tendencie juzneho vetra, 3-4 m na starte. Ked sme mysleli ze sa to viac nahreje od slnka po 12tej, bolo to len horšie. Teda efekt prehrievania je len doobedu, potom je to už o tom kto z koho a vcera vyhral SV.
Keby bol vo výške st a viac bolo by to OK ale Z az SZ je pre tuto situaciu normalne. Nie raz som startoval na JV a v 300 m bol JZ a ku veceru zosiloval.
Skuste zistit aky bol Tokaj.
V súvislosti s vývojom vetra je tiez zaujimavé ze do asi 12:00 to male pekné tendencie juzneho vetra, 3-4 m na starte. Ked sme mysleli ze sa to viac nahreje od slnka po 12tej, bolo to len horšie. Teda efekt prehrievania je len doobedu, potom je to už o tom kto z koho a vcera vyhral SV.
Keby bol vo výške st a viac bolo by to OK ale Z az SZ je pre tuto situaciu normalne. Nie raz som startoval na JV a v 300 m bol JZ a ku veceru zosiloval.
Skuste zistit aky bol Tokaj.
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
peto neries neriesitelne v tu nedelu to bolo na starte kazdu sekundu uplne inePetoR napísal:Pozeral som si vsetky 2 videa z nedele: Je ten zlty atlas az o tolko vykonnejsi ako cervena vrana? Alebo fukalo PetoviB silnejsie? Alebo preco bol PetoB po starte a tolko vyssie? Pritiahol som to velmi za vlasy (hrazdu)?
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Preboha, čo tam robia tie 2 Robove fotky z 20.1.2008? Takého zmaĽovaného som ho ešte nevidel. Dúfam že je to iba z pristátia.
Naposledy upravil/-a pegas v Ne Mar 02, 2008 2:50 am, upravené celkom 1 krát.
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa: