7.11.2010 Kapušiansky hrad
7.11.2010 Kapušiansky hrad
Myslím si, že včerajší deň patrí do rubriky letové. Meteogram na SHMU ako z učbnice, výškový profil vetra ešte krajší, no niet už nič lepšie ako sa tešiť na pekné, pohodové, dlhé,... jesenné polietanie. Zostava: Noro, Mišo, a ja. Príchod na kopec, nádhera. Vynesenie rogál, pohoda. (aj keď samozrejme, najmladšiemu sme museli pomôcť, sám by to zrejme nezvládol ) Na štarte príjemne, neortavoval nás žiaden vietor.
A keď už bolo načase ísť domov, tak sme začali pomaly vyhľadávať v tom severnom 1-2m/s vetre aspoň nič, keď už nie (rotorové) závany z juhu. Nakoniec sme všetci traja úspešne zleteli, nádherne pristáli, (veď na pristávačke fúkal zdravý 4-5meter SV)
Deň to bol úspešný (nikomu nemusíme kupovať banány a juice ) napriek tejto typicky bojkunoidnej meteo-situáci.
Ešte úloha pre jazykovedcov: správne má byť bojkunoidná meteo-situácia, alebo meteo-situácia podľa Bojkuna?
A keď už bolo načase ísť domov, tak sme začali pomaly vyhľadávať v tom severnom 1-2m/s vetre aspoň nič, keď už nie (rotorové) závany z juhu. Nakoniec sme všetci traja úspešne zleteli, nádherne pristáli, (veď na pristávačke fúkal zdravý 4-5meter SV)
Deň to bol úspešný (nikomu nemusíme kupovať banány a juice ) napriek tejto typicky bojkunoidnej meteo-situáci.
Ešte úloha pre jazykovedcov: správne má byť bojkunoidná meteo-situácia, alebo meteo-situácia podľa Bojkuna?
Re: 7.11.2010 Kapušiansky hrad
Bojkunová meteostimulácia .........
Na Háji detto!
Podľa meteogramu SHMU (Slovenský hydrostaticko-momentálny úrad) od 10.00 do 16.00 čistý juh 10-20 km/h
Realita: od 11.00 (príchod na kopec pod Háj) východ 0-6 km/h o 13.00 Z až SZ 0-6 km/h (odchod)
Ktovie kedy naposledy čistili ALADIN-ovu lampu??? ......
Na Háji detto!
Podľa meteogramu SHMU (Slovenský hydrostaticko-momentálny úrad) od 10.00 do 16.00 čistý juh 10-20 km/h
Realita: od 11.00 (príchod na kopec pod Háj) východ 0-6 km/h o 13.00 Z až SZ 0-6 km/h (odchod)
-
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
raf, v "Tvojich" koncinach som videl viacero cvicnych kopcov:
http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 8&t=h&z=15" onclick="window.open(this.href);return false;
a tu som bol davno s modelom, neviem ci to uz nieje zarastene ?
http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 9&t=h&z=14" onclick="window.open(this.href);return false;
http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 8&t=h&z=15" onclick="window.open(this.href);return false;
a tu som bol davno s modelom, neviem ci to uz nieje zarastene ?
http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 9&t=h&z=14" onclick="window.open(this.href);return false;
Čo ty vieš, možno mal Rado v plane po zopár dobrých skokoch z Podhája vyniesť si krídlo na Háj a zletieť si ho.
Laminar 13 R ...
Len si rob prdel, Ivan!
Včera to bol výlet komplet s rodinou, inak bolo super, manželka sa neuveriteľne bavila na mojich pristátiach!!!
Po tom čo som si ich pozrel aj ja, dcéra robila videá, som sa smial tiež!
Ale počas pristáti mi nebolo všetko jedno ....
Včera to bol výlet komplet s rodinou, inak bolo super, manželka sa neuveriteľne bavila na mojich pristátiach!!!
Po tom čo som si ich pozrel aj ja, dcéra robila videá, som sa smial tiež!
Ale počas pristáti mi nebolo všetko jedno ....
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Model Aladin je zjavne optimalizovaný pre oblasť Bratislavy, a predpoveď pre východné Slovensko vzniká interpoláciou medzi Bratislavou a Kurilskými ostrovmi.raf3 napísal:...
-
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
chapem ze u Aladina nemozu mat taky prehlad o miestnom pocasi na Kapusi ako ti co tam chodia prekecat vikendy. komin v presove ukazoval J - JV , mraky isli od J - JZ, 100m nad kopcom Vivata znasalo od J , no na starte pretahovalo od chrbta. rukav pri stanici ukazoval SV, a na letisku startovali na S. Pristavali sme ku salasu , do kopca na S +-4m.
Ale ten xconest je naozaj úžasný... môj zlet
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Ale ti ich tam nalámalo
A ja som dal dole kolieska
Teraz neviem ci ich mam nahodit hned alebo az ked polamem dalsiu trapezku...
Teraz neviem ci ich mam nahodit hned alebo az ked polamem dalsiu trapezku...
Veď práve. Stačí mať dobrú kondíciu a hneď môžeš ubehnúť pekné bodíky... A z jeden a pol minútoveho letu máš 6 minútový...pegas napísal:Ale ti ich tam nalámalo
- PetoR
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 8:10 am
- Kontaktovať užívateľa:
Pozeral som na ten kopec tento tyzden, ale zvazuje sa smerom na zapad az k ceste, okolo ktorej su stromy, chyba tam nejaka rovinka alebo protisvah, takze asi by boli problemy s pristavanim.Michal napísal:raf, v "Tvojich" koncinach som videl viacero cvicnych kopcov: