Ani nie tak kvoli chválam ale pre uplnosť zhodnotenia dňa a počasia:
Jaro PO -Planujem po 14:00 štart do termiky Dubina a pokus na Tatry. Dcera ako šofer u zubara a iné, spôsobili prítomnosť na štarte o 15tej, v zostave ja, Jaro SNV, Nika a Pajero. Mraky nad Rajom, N,Tatrami, sever Dubiny, V.Tatry. Pri nas diera s občasným presunom mraku nad dolinu. Cestovali z J tak do 6 m. Na pristavačke V do 3 m, na štarte striedavo JV-J do 3 m. skladame, obliekame. Po 15:30 začina ubudať mrakov a po postaveni na štart výrazný výchdný vietor s nulovými intervalmi. Rozhodujeme ci cakame na večer ako Edmond predodnom alebo skusim? Ja som chcel skusiť termiku ci je schopná zodvihnut HG. Závan na komoru, rozbieham a po odlepeni zistujem a overujem stav, ci som zapnutý, ci mam plachtu, ci mam rury ...
padam v zaveternej V bubline, od stromov vľavo, točim vľavo a ... nič, vraciam sa spat, nad zahradkami dva pipnutia, slabé, točim nad pole jedno nad druhe, opadanie malé ale slabota, sadam na V vietor pri aute.
Jarouš je lepší, po hodine štartuje a pri vysielači žmoli nejake bubliny, vela tomu nechýbalo ale hodiny ukazujú svoje, pristava po fantastickom doklze ku ceste, ako z velkej knihy.
Záver: včera lieteli tí čo štartovali dosť skoro do termiky. Aj Dubina by zrejme dala. Trebalo na vcerajsiu situáciu naozaj voliť vacsi kopec. Otočenie vetra na Dubine podla predpovede nebolo. Teda v tejto situácii bud lietat normalne skoro na obed alebo pozde večer. Všetko chce svoj čas ktory som ja vcera nemal. Ale mojim cielom vcera bolo aj dopracovat sa k tejto informacii. Potvrdil sa vlastne zaver z predchadzajuceho dna.
12.8. Dubina - PP
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Re: 12.8. Dubina - PP
Na celom slovensku fúkal JV - pozri tie kumulostrády na satelitnej snímke Slovenska. Na Kráľovke by sme mali vietor tiež zboku. Buď Krásna lúka, alebo martinky.
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Mal som jednu chvilu myslienku ist na K.Luku ale kedze som nemal zo sebou ftaka tiez by mi to dlho trvalo dostat sa hore. Nevadí.
Mam inak v plane v nedelu zvolat velku partiu na Dubinu aby sme aj nejaku hodinku venovali osekaniu konarov a buriny po ceste a aby sme aj na štarte dorobili co treba. Je tam vysoka trava na krajoch, treba kosak, nožik, kliešte a iné.
Potom urobime fasa FAI trojuholnik 30 km.
Zaujemci hlaste sa vo vrchnej sekcii alebo na telefone. Keby bolo kde, zoberiem kotlik na varenie gulašu pre zučastnenych. Edmond ideme na vec? Baby mam v nedelu volné ku vareche, hadam.
Mam inak v plane v nedelu zvolat velku partiu na Dubinu aby sme aj nejaku hodinku venovali osekaniu konarov a buriny po ceste a aby sme aj na štarte dorobili co treba. Je tam vysoka trava na krajoch, treba kosak, nožik, kliešte a iné.
Potom urobime fasa FAI trojuholnik 30 km.
Zaujemci hlaste sa vo vrchnej sekcii alebo na telefone. Keby bolo kde, zoberiem kotlik na varenie gulašu pre zučastnenych. Edmond ideme na vec? Baby mam v nedelu volné ku vareche, hadam.
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
s marekom ideme okupovat dubinu aj zajtra aj v nedelu...
Som za! Treba sa dojednať kto má nakúpiť mäso a ostatné ingrediencie - asi najneskôr do zajtra večera, keď budú zhruba jasné počty osôb (záujemcov).
Môžeme to nakúpiť aj tu v PP. Počítam, že by nás mohlo byť okolo 20- 25 osôb (aj s členmi rodín).
Varilo by sa niekde na pristávačke.
Ak bude dobré počasie, môže to byť bombová akcia na utuženie vzťahov.
Môžeme to nakúpiť aj tu v PP. Počítam, že by nás mohlo byť okolo 20- 25 osôb (aj s členmi rodín).
Varilo by sa niekde na pristávačke.
Ak bude dobré počasie, môže to byť bombová akcia na utuženie vzťahov.
Thalhofer GT
Bautek Fizz
Bautek Fizz