Háj - Bankov 29.8.2011
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Háj - Bankov 29.8.2011
Dnes sme s Jurajom naštrikovali 40km. Ale za 2.5 hodiny - to je hrôza
Spolupráca s riadiacim vynikajúca - nechal nás hodinu potulovať sa v priestore CTR. Pri Čečejovciach nás prestúpaval Dash-8 pod takým strmým uhlom, že som mu nevidel kabínu, a zvuk motorov pri takom uhle nebolo vôbec počuť.
Mám aj nejaké fotky z bane Bankov - až teraz zo vzduchu som videl, aká je to jama. Hneď som si spomenul na tie diamantové bane v Južnej Afrike alebo Rusku, ktoré vyzerajú ako obrovský lievik v zemi.
Dole na grafe stupákov vidno, že max. stúpania na celom kruhu boli okolo 2m/s, a pekne vidno vrcholy stupákov - tam kde stúpanie so zväčšujúcou sa výškou padalo k nule. Ten najvyšší stupák sme museli odrezať, lebo sme dosiahli základňu.
c2011-08-29_125601flysen.igc
- opäť podrobný záznam, kde vidno ten dôkladne točený nulkový stupák, roztiahnutý na 8 kilometrov.
Spolupráca s riadiacim vynikajúca - nechal nás hodinu potulovať sa v priestore CTR. Pri Čečejovciach nás prestúpaval Dash-8 pod takým strmým uhlom, že som mu nevidel kabínu, a zvuk motorov pri takom uhle nebolo vôbec počuť.
Mám aj nejaké fotky z bane Bankov - až teraz zo vzduchu som videl, aká je to jama. Hneď som si spomenul na tie diamantové bane v Južnej Afrike alebo Rusku, ktoré vyzerajú ako obrovský lievik v zemi.
Dole na grafe stupákov vidno, že max. stúpania na celom kruhu boli okolo 2m/s, a pekne vidno vrcholy stupákov - tam kde stúpanie so zväčšujúcou sa výškou padalo k nule. Ten najvyšší stupák sme museli odrezať, lebo sme dosiahli základňu.
c2011-08-29_125601flysen.igc
- opäť podrobný záznam, kde vidno ten dôkladne točený nulkový stupák, roztiahnutý na 8 kilometrov.
- Prílohy
Re: Háj - Bankov 29.8.2011
Neskúšali ste preskok k Zádielu? Z Rebra na Z to nebolo až také náročné, aj keď pred Jablonovom tie stupáky nejako pomizli. S tým spojením s vežou musím niečo poriešiť, zdá sa mi, že tá krátka spolupráca nebola na škodu.
-
- Kontaktovať užívateľa:
Nevedeli sme naškrabať dostatočnú výšku na preskok. Raz som to skúsil z 900m, ale vychádzalo to, že budem lízať hranu, tak som sa na to vykašlal. A už sme mali naplánovaný prelet na Košice
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
A s tou kukuricou to ako dopadlo?
Nuž najedli sa do sýtosti všetci! ...sidewinder napísal:A s tou kukuricou to ako dopadlo?
Keďže Vlado veľmi na fórum nechodí... S kukuricou to dopadlo dobre. Vlado si skúsil nácvik na pristátie v dažďovom pralese. Runway bola vykosená medzi dvoma lánmi kukurice v šírke cca 40-50 metrov. Dĺžka neuvedená (niekoľko km...) Pri samotnom priblížení došlo u Vlada k poruche zameriavacieho kríža, a tak pristál mimo osi dráhy cca - tak akurát do tej spomenutej kukurice.
No a keď vybral tie kukuričné šúľky z jednotlivých dielov (až do pristátia nepoškodenej) trapézy, tak sa mohol aj najesť...
Príčina :
Posledná zákruta pred pristátim v malej výške a pri následnom preklopení (postavení sa) pilota strata rýchlosti so sklzom mino zamýšľaný smer pristátia.
No a keď vybral tie kukuričné šúľky z jednotlivých dielov (až do pristátia nepoškodenej) trapézy, tak sa mohol aj najesť...
Príčina :
Posledná zákruta pred pristátim v malej výške a pri následnom preklopení (postavení sa) pilota strata rýchlosti so sklzom mino zamýšľaný smer pristátia.
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
Ide vlado na persnost?
Majo ...... .... takto sa predsa nevyhráva! .......
-
- Kontaktovať užívateľa:
Cena pre neho by bola. Svoje putovné lízatko som ešte nepoužil