12.5. Bukovec
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
12.5. Bukovec
5 rogal na kopci o12tej,rozkladame veľa sa diskutuje a rozprava kam letieť,o suťaži a tak. šac uteká až o 13:30 sa obliekam a ako najstarší šlapem "tradične na štart. Dakmo Noro chýba. Po váhaní v silnom J vetre a potom v studenom JV vetríku, nasadzujem uhol a rozbieham, Vľavo, tam to bude. A je rovno 2-3 m. 1,5 m na priemerovaku. Prekvapuje ma J znos cez sedlo vľavo. z 300 m sa vraciam, stredom udolia, nachadzam stalefungujuci stupak, zatačam a čakam či aj chalni pojdu. Nešli. Hlasim sa na PP letisko, problem so spojením problem s výškou v 3 m stupaku, vyťahujem radio, hojdá sa mi na kabliku, konečne veža rozumie a pušťa ma do 4000 ft a do TMA, všade to stupa a buch jedna báseň. Pýtam výšku a letim Jarovi skontrolovať čistý obrus v kuchini. Nad letiskom zase stupam, rozhodujem sa isť na Dubinu údolím. Udolie slabo dáva, z koncentracie my vyhadzuje utočiaci orliak, pako. Musim až havkať.
Chýba výška, letim na hrebeň Dubiny, nad štrekou a cestou skušam dychanek, nič z toho, pod urovňou hrenenaletim dalej ale svah drží no nestupam. otačam proti vetru vario pípa v 67 m sa neviem odzipsovať a to bola chyba, nechytil som sa. Nááádherne pristávam a nikto ma nevidí ako v Kokave. Bolo to krasne ale s taktickými chybami.
Chýba výška, letim na hrebeň Dubiny, nad štrekou a cestou skušam dychanek, nič z toho, pod urovňou hrenenaletim dalej ale svah drží no nestupam. otačam proti vetru vario pípa v 67 m sa neviem odzipsovať a to bola chyba, nechytil som sa. Nááádherne pristávam a nikto ma nevidí ako v Kokave. Bolo to krasne ale s taktickými chybami.
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Re: 12.5. Bukovec
Myslím, že fáza plánovania nám už ide. Po všetkých tých telefonátoch na všetky riadiace veže v okolí, a zvažovaní trasy cez Tatry a Svidník, Jaro začína riešiť problém okruhov na Popradskom letisko. To sa mi zdalo už trocha surrealistické.
Poprosil by som Jara, aby trochu rozpísal príbeh o vysielačke na kábliku. My sme sa na tom v aute rehotali ostošesť.
Mne to dnes nešlo. Na návetrnej strane hrebeňa som nenašiel stupák, o ktorý by som sa mohol oprieť na celom kruhu. Až po hodine, keď som to frustrovaný pustil do závetria som v Rudňanoch nad Semiradinými visutými záhradami (Lacov názov pre banské haldy) našiel nádherný 4-meter až do 2200m.
Spojenie s Popradskou vežou bol problém - podobne ako u Jara. Ja som počul Poprad dobre, oni mňa prerušovane (to preto, že som stále krúžil). Predsa len, vzdialenosť 43km je už dosť - to je ako z Košického letiska na Sorošku (ale tam som také problémy zatiaľ nemal). Dnes naozaj nebolo kedy pustiť hrazdu. A práve v tom najnevhodnejšom okamihu prichádzali výzvy z veže. Čo už.
Ak chcete dostať depku, tak sa pozrite na dnešné lety v Nyiregyháze.
Poprosil by som Jara, aby trochu rozpísal príbeh o vysielačke na kábliku. My sme sa na tom v aute rehotali ostošesť.
Mne to dnes nešlo. Na návetrnej strane hrebeňa som nenašiel stupák, o ktorý by som sa mohol oprieť na celom kruhu. Až po hodine, keď som to frustrovaný pustil do závetria som v Rudňanoch nad Semiradinými visutými záhradami (Lacov názov pre banské haldy) našiel nádherný 4-meter až do 2200m.
Spojenie s Popradskou vežou bol problém - podobne ako u Jara. Ja som počul Poprad dobre, oni mňa prerušovane (to preto, že som stále krúžil). Predsa len, vzdialenosť 43km je už dosť - to je ako z Košického letiska na Sorošku (ale tam som také problémy zatiaľ nemal). Dnes naozaj nebolo kedy pustiť hrazdu. A práve v tom najnevhodnejšom okamihu prichádzali výzvy z veže. Čo už.
Ak chcete dostať depku, tak sa pozrite na dnešné lety v Nyiregyháze.
Ja sa dám asi k pilotom bojových vrtuľníkov. Dnes som mal zasa nácvik letu pod radarom. Prvý štart mi nevydal. Myslím, že sa dalo zachytiť, ale v tom bordeli ma opustil môj morálno-vôľový profil. Skrátka, ako vraví Tono mal som slabú pevnú vôľu. Reštart na Mišov popud (díky Broňa /Mišo/) o 17.00 bol taký nemastný-neslaný, ale keď mi pri priblížení na pristátie vário nesmelo zapípalo, tak som sa rozhodol, že budem bojovať. A podľa hesla "začni točiť - stupák príde" som aj bojoval. nakoniec po polhodine som sa dostal na úroveň štartu, kde to bolo znovu neslané... Trochu som sa povrtel a keď som si povedal stačí, prišiel skoro normálny cca 1m/s stupák. Ten ma dostal asi 450m nad štart, čo mi umožnilo uskutočniť "prelet".
Spolupráca s vežov v PP bola perfektná. Počul som ich za 4. A keď som sa tretíkrát zahlásil a oni nič, tak ja som tiež nič. Asi už bolo veľa hodín a nechceli ma rušiť...
Poučenie : pred cca 3 rokmi som zistil, že šušťáky nie sú vhodné na lietanie, zadrhnú sa do zipsu, potom sa nedá otvoriť bombovnica a prisátie prebieha štýlom "Meresjev bez protézy". Odvtedy v šušťákoch nelietam. Ale keď pri otváraní postroja ostane šnúrka voľne v ruke, tak sa začne opakovať história.
Spolupráca s vežov v PP bola perfektná. Počul som ich za 4. A keď som sa tretíkrát zahlásil a oni nič, tak ja som tiež nič. Asi už bolo veľa hodín a nechceli ma rušiť...
Poučenie : pred cca 3 rokmi som zistil, že šušťáky nie sú vhodné na lietanie, zadrhnú sa do zipsu, potom sa nedá otvoriť bombovnica a prisátie prebieha štýlom "Meresjev bez protézy". Odvtedy v šušťákoch nelietam. Ale keď pri otváraní postroja ostane šnúrka voľne v ruke, tak sa začne opakovať história.
Inak v praci som pozeral na mraky a na juhu v Madarsku boli ovela krajsie a pravidelnejsie ako na severe.
Ale isli dost z vychodu tak neviem ci Tokaj by bol...
Ale isli dost z vychodu tak neviem ci Tokaj by bol...
-
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
prvy start som vletel do tlamy levovej. http://www.xcontest.org/world/cs/prelet ... 2011/12:37 . Uz , uz som si hladal miesto medzi jeho zubami, nakoniec pristavam pri cintorine. Po druhom starte http://www.xcontest.org/world/cs/prelet ... 2011/14:50 som myslel , ze to bude uz iba svahovacka. No Laco ukazal , ze este o 1/2 siedmej sa da tocit stupak. Dni su uz dlhe.
-
- Kontaktovať užívateľa:
Tú skratku cez kopec v Závadke smerom na Spiš musíme niekedy vyskúšať. Podľa fotiek zo vzduchu pripadajú do úvahy tri možné cesty.
A ešte nejaké foto zo Spišskej Novej Vsi.
A ešte nejaké foto zo Spišskej Novej Vsi.
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Gašpi, to letisko máš nejaké veľke, či?
-
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Dnes som presiel cestu z Poraca. Treba v podstate sledovat modru znacku Porac - Bukovec. Cesta cez Poracsku dolinu - Slovinky sice prejazdna os. autom no je tam zakaz - zavora. Cesta Bukovec - Porac - Rudnany OK. Pre 2 x 4 otazny kratky usek v lese , kde dnes tahali drevo. Na mape je este jedna lesna asfaltka Slovinky - "za Bukovcom " , no lesnych robotnikov som sa zabudol opytat na podrobnosti. Komu by nahodou "nevydalo", pristat sa da na obidvoch lyziarskych svahoch.
-
- Kontaktovať užívateľa:
Mišo, udeľujem ti pochvalu. Takže nabudúce, môžeme autom zísť do Rudnian priamo z Bukovca.
TAJOMSTVO FEROVÝCH PRELETOV ODHALENÉ !!!
Už som konečne pochopil, kde je chyba. To, že si pred štartom povieme, že letíme 100km, to je v poriadku. To že to vie aj Fero, to je tiež v poriadku. Ale každý slušný pilot do troch minút po štarte vyhodnotí situáciu a zistí, že ten dnešný deň nie je vhodný na taký dlhý prelet. A Ferovi to už nemá kto povedať...
Už som konečne pochopil, kde je chyba. To, že si pred štartom povieme, že letíme 100km, to je v poriadku. To že to vie aj Fero, to je tiež v poriadku. Ale každý slušný pilot do troch minút po štarte vyhodnotí situáciu a zistí, že ten dnešný deň nie je vhodný na taký dlhý prelet. A Ferovi to už nemá kto povedať...
Na Fera treba použiť nasledovnú fintu. Pred štartom sa všetci dohodnite na 10 km prelete, a po štarte vyhodnoťte situáciu na 100 km prelet. Ak je Fero slušný, tak dohovor dodrží...
Thalhofer GT
Bautek Fizz
Bautek Fizz
Fero uz uverejnil svoj tracklog. Je mijasne preco to trvalo tak dlho...