30.3.2014 Nitra Zobor
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
30.3.2014 Nitra Zobor
V pia a so som nemohol. Kus som tušil že nedeľa bude už veľmi teplá a suchá. Keďže som bol na polceste na Gemeri vybral som sa pozrieť a postískať kamarátov.
Počasie paradne, vietor od V až JV do 12:30 nového času, potom aj J. PG naskakovali a rozpačito dačo kúpili a nechali sa zafukovať za kopec. My sme pred druhou nastúpili, ja som skočil do závanu a pod skaluo som sypal dolu a dolu. Vpravo nad skalami som dačo kupoval, miestami divočina vario bliaka a priemerovák 0,3 m. Na porazenie, do 720 m a späť dakde sa to podelo, nad domami znova bubliny znova kupujem už je to dobré parada a ... zase nič ani vpredu ani vzadu ani naboku.
25 minút a pristávam a zase na "3", lebo som skúšal proti veru to ča sa na Moyese asi naozaj nedá. Musíš ležať až kým nehryzkáš trávičku.
Tak sme sa všetci zišli a poradovali z pekného dňa, pobesedovali. Ale stálo to za výlet, skúsil som že sa dá riešiť výjazd za lietaním, parádna cesta, parádny kopec. V nedeľu to dávali kopce, bolo to počuť aj od plachtárov na rádiu.
Bude videjko.
Počasie paradne, vietor od V až JV do 12:30 nového času, potom aj J. PG naskakovali a rozpačito dačo kúpili a nechali sa zafukovať za kopec. My sme pred druhou nastúpili, ja som skočil do závanu a pod skaluo som sypal dolu a dolu. Vpravo nad skalami som dačo kupoval, miestami divočina vario bliaka a priemerovák 0,3 m. Na porazenie, do 720 m a späť dakde sa to podelo, nad domami znova bubliny znova kupujem už je to dobré parada a ... zase nič ani vpredu ani vzadu ani naboku.
25 minút a pristávam a zase na "3", lebo som skúšal proti veru to ča sa na Moyese asi naozaj nedá. Musíš ležať až kým nehryzkáš trávičku.
Tak sme sa všetci zišli a poradovali z pekného dňa, pobesedovali. Ale stálo to za výlet, skúsil som že sa dá riešiť výjazd za lietaním, parádna cesta, parádny kopec. V nedeľu to dávali kopce, bolo to počuť aj od plachtárov na rádiu.
Bude videjko.
Re: 30.3.2014 Nitra Zobor
Ako som ja chcel ísť na zobor lietať a nemal som parťáka.....Keby som vedel prídem sa aspoň pozrieľ.........
Wills Wing T2C 144
- jaro
- Kontaktovať užívateľa:
... a zabudli sme hlásiť? sorry, práv teba som čakal ale ..., tak na ten budúci raz.
No v to dúfam vo štvrtok príde aj erik z U.K tak tu budeme už dvaja ... Kto Vás vyviezol?
Wills Wing T2C 144
- jaro
- Kontaktovať užívateľa:
No Miro predsa, tá cesta je strašná .
https://www.youtube.com/watch?v=2Sqlmfj ... e=youtu.be
Pristátie bolo už na druhom faile a nebudem sa chváliť
https://www.youtube.com/watch?v=2Sqlmfj ... e=youtu.be
Pristátie bolo už na druhom faile a nebudem sa chváliť
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
nebud labut.. daj. lebo z popisu som nepochopil co sa stalo. xi xi xi.
- jaro
- Kontaktovať užívateľa:
Pri tom pristáti som sa proti vetru cca do 3 m/s chcel postaviť ustabilizovať a pristáť. Tu to ale nejde, nie som si istý či postroj alebo poloha hrazdy alebo ...
No som ako chorá vrana a aj ked to nejeb... až tak veľa, hovorím tomu rýchle položenie, nie je to ono.
Idem to natiahnuť.
https://www.youtube.com/watch?v=_kolI-w ... e=youtu.be
No som ako chorá vrana a aj ked to nejeb... až tak veľa, hovorím tomu rýchle položenie, nie je to ono.
Idem to natiahnuť.
https://www.youtube.com/watch?v=_kolI-w ... e=youtu.be
Jaro, pri tom pristavani by som to videl na malu rychlost a malo razantne odtlacenie. Ani si nevystrel lakte.. tak si sa vystrel Ty
-
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Fajne videa Jaro, este keby bolo viac pocut vario. Na videu z pristatia obchytavas zadne lanka z vonkajsej strany ?
- jaro
- Kontaktovať užívateľa:
Juro, to je práve problém že pri prechytení ide to krýdlo na taký veľký uhol nábehu že už ani nie je kde odtlačať. myslel som že veľké krásna lúka a protivietor mi ejakú šancu dajú ale nie. Treba to vydržať na zem a pri preklopení už vlastne odtlačať. Znie to strašne ale je to tak. Z videi iných pilotov vidím že to ide ale určite tam má vplyv aj iný postroj. Možno Tenax alebo Rotor je na tom lepšie s visom. Samozrejme na Lubinovský to nemá.
musím trénovať čo už. Najbližšie v nedeľu.
musím trénovať čo už. Najbližšie v nedeľu.
- jaro
- Kontaktovať užívateľa:
Tie lanká sú normálne len si obraz natiahni. Uvidíš to tam.