25.03.2016 Dobšinský kopec
- Robo Murin
- Dátum registrácie: So Jan 26, 2008 2:00 pm
25.03.2016 Dobšinský kopec
Smer vetra, prístupová cesta osobákom až na štart a zloženie rozhodlo: Dobšinský kopec
JaroS to mal cestou na Gemer len ako malú odbočku, MišoG tam je skoro doma a ja som si rád pripomenul jedno štartovisko.
Počasie trochu horšie než sľubovalo SHMÚ - viac pod mrakom, závany spredu 0-4m/s boli chladné - bez náznaku tepla.
Slabá termika bola nakoniec príjemným spestrením dňa. Zhodnotili sme to ako perspektívny terén.
RoboM
JaroS to mal cestou na Gemer len ako malú odbočku, MišoG tam je skoro doma a ja som si rád pripomenul jedno štartovisko.
Počasie trochu horšie než sľubovalo SHMÚ - viac pod mrakom, závany spredu 0-4m/s boli chladné - bez náznaku tepla.
Slabá termika bola nakoniec príjemným spestrením dňa. Zhodnotili sme to ako perspektívny terén.
RoboM
- Robo Murin
- Dátum registrácie: So Jan 26, 2008 2:00 pm
Re: 25.03.2016 Dobšinský kopec
http://www.xcontest.org/world/en/flight ... rw/#filter" onclick="window.open(this.href);return false;[date]=2016-03-25@filter[country]=SK@filter[subcontest]=visegrad4
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Ja som to akosi nenašiel. Kus som bojoval s postrojom, dnes som prišiel na chybu.
Dolina je kus depresivne uzavretá ale pri predpovedi J do 6 m a vhodnej termickej perspektíve to bude super. Dá sa letieť domov. Kade to sa uvidí.
Podstatné je že je to štart od kufra auta. To nemajú ani v Bassane.
Dolina je kus depresivne uzavretá ale pri predpovedi J do 6 m a vhodnej termickej perspektíve to bude super. Dá sa letieť domov. Kade to sa uvidí.
Podstatné je že je to štart od kufra auta. To nemajú ani v Bassane.
-
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Fajne motivacne videa Jaro.
Pre mňa terén alá Drsoň ... snád ho niekedy okoštujem ked sa nebudem tolko báť
Wills Wing T2C 144
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
MIlan, drsoň bude len ked nebude termika a bude strašne fučať. To si ešte nevidel tie dvoje drôtov dole.
Ale, ...
Množstvo lúčiek a rebier je super na odtrhavanie termiky. Je to v oblesti kde pri južnom prúdení nie su fučaky jak na záhorí alebo v košickej kotline. Drúty su na stpoch čo idú ponad lúky, stlpy vidíš a váška drútov je vo výške kopčeka v strede doliny, je sa podľa čoho orientovať. Na pristátie treba len krídlo a pilota čo kerujú a trafíš sa kam chceš. na rovinku, ja spád, do protisvahu.
Teda ...
nič zložité len to treba riešiť.
Len ti neviem povedať kade sme doteraz chodili.
Ale, ...
Množstvo lúčiek a rebier je super na odtrhavanie termiky. Je to v oblesti kde pri južnom prúdení nie su fučaky jak na záhorí alebo v košickej kotline. Drúty su na stpoch čo idú ponad lúky, stlpy vidíš a váška drútov je vo výške kopčeka v strede doliny, je sa podľa čoho orientovať. Na pristátie treba len krídlo a pilota čo kerujú a trafíš sa kam chceš. na rovinku, ja spád, do protisvahu.
Teda ...
nič zložité len to treba riešiť.
Len ti neviem povedať kade sme doteraz chodili.
Monotrike
Jaro super! Dost dlho si sa drzal v urovni startu, skoda ze daco nebuchlo. Som prekvapeny aka paradnapristavacka je podkopcom. Neviem preco som mal zafixovane v pamati plno drotov a preto ma to tam nelaka. Ale vdaka Tebe...!