Po dazdivom maji sa konecne ukazalo pocasie i nalietanie. Volam Majovi Tinkovi ze by som dosiel do NR a pozrel sa po okoli. Ten prichadza s ideou zaletiet na letisko do Prievidze a pozdravit miestnych lietacov. Hned sa toho chytam a Majo dohaduje moznosti dotankovania pre navrat do NR. Jeho nadrz je len 10L a ja mam 18L.
V piatok sa stretavame v Janikovciach na letisku a poletime ako spevacke trio. Majo, Heno a ja.
Pripravu rogal nam ozvlastni start motoroveho lietajuceho auta od Kleina. Bolo take skarede, ze ho sama zem po dlhom hucani musela sama odpudit. Nuz ale kde sa hrabe Heathrow ked v Nitre lietaju auta nad letiskom
Startujeme pre nas novacikov dost skoro. Je nieco po 16:40 a uz si to valime vzduchom. Skusam miestami si pomahat dotacanim termiky nech setrim palivo. Stretam sa tu i so sokolikom, ale ked vidi ako mi to nejde odlieta prec Majo stupa ako drak. Hore v 3000ft je prijemnych 19 stupnikov a valime dalej. Vyhybame sa ATZ Partizanske. Nad Novakmi Majovy sa vypne motor no podari sa mu ho nahodit a pokracuje dalej na letisko. Prilietame medzi Bojnicami a letiskom tak si obzeram zamok. Uspesne sme pristali a vita nas Kmet. Kto potreboval dotankoval, podebatili sme. Ale smatni sme odisli. Vycap uz bol zatvoreny
Odlietame naspat do Nitry nech to stihame este pred zapadom slnka. Pri zemi sa tvari, ze budeme letiet protivetru. A tak i bolo. Nasa pozemna rychlost bola okolo 50kmh. V Novakoch zatacame smerom k Cihocu pozriet,ci Netopier3 nelieta a uzivame si let. Vzduch krasne skludnil a je to balada s krasnymi vyhladmi do okolia. Prvy krat som tam vo vzduchu a spoznavam dediny a cesty, kade som chodil autom do Trencina. Zvlastny pocit
Pred Zoborom to Majo osolil a stupa kolmo hore. Zrejme chce preskocit kopec a neoblietat ho. Neda sa mi komunikovat, bo mam uz len polovicu baterky vo vysielacke a iba pocujem ale neda sa mi vysielat. Takze ho nasledujem kolko hore i ja. Majo po chvili ked sme nastupali cez 3300ft oznamuje , ze sa mu zadrel motor a ide nudzovo pristat. Sklesavam a nasledujem ho aby som videl si pristal bezpecne. Vybral si krasnu pristavacku pri Drazovciach s nizkou kukuricou. Mava, ze je OK a my letime na letisko. Po Maja prisla zena a ked sme pobalili isli sme i my za nim.
Skoda toho nudzaku, ale je to len technika. Odhliadnuc od toho bolo tento prelet krasnym dobrodruzstvom s vela novymi skusenostami a uz sa tesim na dalsie.
Do statistiky: celkova doba letu 2:45, 155km, 10L phm
Z Nitry do Prievidze a spat
Z Nitry do Prievidze a spat
Monotrike
Re: Z Nitry do Prievidze a spat
Monotrike
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Re: Z Nitry do Prievidze a spat
Krásne, poznal som niekoľko otočákov.