Zo soboty dohodnutej letky ideme na výjazd len ja s Ingridkou, Kelek a ráno sa pripája aj Jožko B. Škuťák lietať nechce a Jožo z Moraviec nemôže
Na kopci je rušno. Robia sa tandemy na padákoch.
Štartujem ako prvý na SV štartuvisku. Fúka zväčša z boku od severu. Čakám kým sa stužka mierne zrovná a skáčem do toho. Točím vľavo, na severné štartovisko, otočka a späť. Takto doslova ,,vyšívam" 50 metrový kužeľovitý svah. Opadám pod štart cca 20m a posádka na štartovisku mi už nedáva veľkú šancu. Po 10. minútach som už vyťahaný ako opica a zvažujem pristátie. No keď už som tu, budem bojovať aj o posledný meter!!!. Sústredím sa na let a vyťahujem napínaciu šnúru. Krídlo začína jemne stúpať. Jožko kričí, máva píska a to mi dáva chuť isť ďalej. Zrazu výška štartu, 20, 30, 50 až 100 nad štart. 20 ťažkých minút ubehlo a teraz idem relaxovať...
Vozím sa sem a tam a kričím na Keleka, aby už odletel. Nachádzam stúpanie a stúpam do 300 nad štart. Vychutnávam si výhľad na krajinku a skúšam nalietavať SZ a SV hrebeň. Nikde nič a tak sa v 100m výške vraciam na istotu. Tu si ešte chvíľku poletujem a sadám pri ceste. Pristátie neuspokojivé. Trapézky dostali tuning
Kelek štartuje a z času na čas ho fotím. Po jeho pristátí nakladáme drakov, zastávka v hostinci a ide sa domov.
Bola to pekná slnečná nedeľa a kredit zvýšený o + 45minút vo vzduchu
Fotky: http://picasaweb.google.com/Rogaloman/Hradisko2762010#" onclick="window.open(this.href);return false;
27.6.2010 Hradisko
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
Re: 27.6.2010 Hradisko
tie tuningovane trapezky sa mi pacia, kde sa to da zohnat?
To len po známosti, alebo mi požičaj svoje krídlo a za pivo ti ich rád prispôsobím...
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Vidím, že si sa do toho pri pristátí pekne oprel. Obidvoma rukami. Tak to má byť - nie ako my mäkkýši, ktorí občas zohneme iba jednu trapézu, a to pri zbabelom pokuse sa jej vyhnúť.
Novy sposob ako zmenit polohu hrazdy pri optimalke a skratit trapezky
Samozrejme to bolo nechcene...
Snažil som sa pristáť čo najbližšie k ceste a až tesne nad zemou som zistil, že som v miernej jame. Takmer som sa dotýkal zeme, keď zrazu stíchol vietor a krídlo sa prepadlo na špicu. Nebol čas, ani priestor niečo riešiť. Dej ako vystrihnutý z témy ,,Pristávanie do vysokej trávy"
Snažil som sa pristáť čo najbližšie k ceste a až tesne nad zemou som zistil, že som v miernej jame. Takmer som sa dotýkal zeme, keď zrazu stíchol vietor a krídlo sa prepadlo na špicu. Nebol čas, ani priestor niečo riešiť. Dej ako vystrihnutý z témy ,,Pristávanie do vysokej trávy"
Doplním nedeľné lietanie z môjho pohľadu.
Celý týždeň som sledoval počasie ako to vystrelí na víkend.
Tento rok mám len 1. Let z Baskeho a aj to bez vária a tak chuť zalietať si mám velikú.
Po príchode na Hradisko konštatujeme že by mohlo aj silnejšie fúkať a aj smer by mohol byť lepší , ale tandemový padák tam vyváža nadržaných laikov na lietanie ,,ostošesť,, .
Fúkal S-SSV vietor 4-6 m/s v nárazoch do 10m/s.
Braňo odštartoval ako prvý a prvých 10 min. sa trápil pod úrovňou štartu trochu pred svahom , ale našťastie sa postupne vyštveral nad štart a lietal už bližšie pred svahom a nad ním
Mne sa s bočným vetrom moc nechcelo štartovať , hlavne do mierneho rotoru za mladými stromčekmi a tak som musel čakať na vhodný interval aj keď som sa raz pokúsil o štart , ale na hrane som si to rozmyslel a zabrzdil
Po hodinke čakania , keď už toho Braňo mal dosť som odštartoval ja.
Po štarte som to hneď priklincoval na svah v lavo a začal som sa voziť na kratkéj severnej hrane svahu , ktorá nosila a aj termika tam fungovala .
Ale vzduchu to začal byť riadny bordel a mal som čo robiť aby som sa udržal ako tak v smere a horizonte. Na to všetko som dával pozor ešte aj na tandemový padák , s ktorým sme sa tlačili na zhruba 100 m svahu. Našťastie som nastúpal nad neho a lietali sme si už každý svoje. No po 25 min som mal toho dosť . Cítil som že mám celé tričko prepotené a nechával som si rezervu síl aj na pristátie v tomto bodreli. Pristával som v strede pola a na zemi fúkal dosť svieži vetrík. Pristával som na zvýšenej rýchlosti a to som skoro voči zemi stál na mieste. Pristal som pekne na bociana a dorobený ako kôň po pol hodine lietania. No bol som tomu rád, že sme sa tak pekne dorobili. Ešte raz vďaka Jožovi B. za zvoz.
Celý týždeň som sledoval počasie ako to vystrelí na víkend.
Tento rok mám len 1. Let z Baskeho a aj to bez vária a tak chuť zalietať si mám velikú.
Po príchode na Hradisko konštatujeme že by mohlo aj silnejšie fúkať a aj smer by mohol byť lepší , ale tandemový padák tam vyváža nadržaných laikov na lietanie ,,ostošesť,, .
Fúkal S-SSV vietor 4-6 m/s v nárazoch do 10m/s.
Braňo odštartoval ako prvý a prvých 10 min. sa trápil pod úrovňou štartu trochu pred svahom , ale našťastie sa postupne vyštveral nad štart a lietal už bližšie pred svahom a nad ním
Mne sa s bočným vetrom moc nechcelo štartovať , hlavne do mierneho rotoru za mladými stromčekmi a tak som musel čakať na vhodný interval aj keď som sa raz pokúsil o štart , ale na hrane som si to rozmyslel a zabrzdil
Po hodinke čakania , keď už toho Braňo mal dosť som odštartoval ja.
Po štarte som to hneď priklincoval na svah v lavo a začal som sa voziť na kratkéj severnej hrane svahu , ktorá nosila a aj termika tam fungovala .
Ale vzduchu to začal byť riadny bordel a mal som čo robiť aby som sa udržal ako tak v smere a horizonte. Na to všetko som dával pozor ešte aj na tandemový padák , s ktorým sme sa tlačili na zhruba 100 m svahu. Našťastie som nastúpal nad neho a lietali sme si už každý svoje. No po 25 min som mal toho dosť . Cítil som že mám celé tričko prepotené a nechával som si rezervu síl aj na pristátie v tomto bodreli. Pristával som v strede pola a na zemi fúkal dosť svieži vetrík. Pristával som na zvýšenej rýchlosti a to som skoro voči zemi stál na mieste. Pristal som pekne na bociana a dorobený ako kôň po pol hodine lietania. No bol som tomu rád, že sme sa tak pekne dorobili. Ešte raz vďaka Jožovi B. za zvoz.
Škoda, že si sa nedostal do vzduchu skôr. Mal by si fotky aj z výšky...
Krídlo mám už zreparované, tak sa teším na ďalší záťah
Krídlo mám už zreparované, tak sa teším na ďalší záťah