Kniha navstev

- Pokračovanie knihy návštev zo stránky Deltaklubu Košice
Užívateľov profilový obrázok
matoZA
Dátum registrácie: Ut Nov 06, 2007 9:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: pozdrav spod padaka

Príspevok od užívateľa matoZA »

karol_pg napísal:Rad som vas stretol na svahu. Konencne som videl na vlastne oci vykony pevneho kridla, parada! Padakovy klzak je evidentne silny kompromis vneprospech letovych vlastnosti. Urcite pride ten cas a poletim aj ja na rogale. Ale jedna vyhoda, za ktoru mam svoj padak velmi rad je, ze neni problem po nevydarenom starte to skusit znova, pristat a vratit sa na startovacku zhocikial. rychlo sa ucit a zlepsovat. ale na ciernu kopu alebo slubicu vyliezt po svojich viac nez dvakrat za den nie som ochotny ani ja :)

prajem vela paradnych letovych hodin
Karol nie som si isty, ci si videl skutocne pevne kridlo.. pokial viem taketo zariadenie maju iba dvaja ludia na SK a ani Juraj ani Jano nepisali, ze by boli cez vikend lietat. Pravdepodobne si videl flexi kridlo, ktore je sice v porovnani s PG tuhsie, no stale este "plapola" na konstrukcii. Pevne kridlo je kusok tazsie, kusok dlhsie sa rozklada no ma vyrazne vyssi vykon (klzavost nad 19) a napriek tomu prijemne pristava. Tomu sa hovori lietanie s pozitkom. Ma len jednu silnu nevyhodu.. cenu ;)
Moyes Xtralite 147

eduardo
Dátum registrácie: St Okt 10, 2007 6:30 pm

Re: Kniha navstev

Príspevok od užívateľa eduardo »

Dnes som menil v aute motorovy olej. Predavacovi som povedal ze to uz je asi posledny CASTROL co donho lejem, lebo zevraj je rovnaky ako kazdy iny a este k tomu dost drahy. Ze donho budem liat MADIT. On mi na to ze tie fritezove oleje nestoja za nic a ze maju aj Felicie do ktorych leju len CASTROL a uz maju nabehanych cez 300 tis. Tak teraz neviem... Ja som tiez niekde na autickarskom fore cital ze castrol je SHIT. Co radite??? :?:

raf3
Dátum registrácie: Št Júl 09, 2009 9:15 pm

Príspevok od užívateľa raf3 »

Ja mám v aute DIVINOL

jaro
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jaro »

edo, skus ten zo sardiniek, ale bacha na kosti.

sidewinder
Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sidewinder »

Edo skus pobehat nejake fora, budu aj o skodovkach. tam budu pisat priamo uzivatelia a sa rozhodnes..
priklad:
http://www.motorkari.cz/forum-detail/?ft=48995&fid=18" onclick="window.open(this.href);return false;
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... 0806e9b874" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... t=aky+olej" onclick="window.open(this.href);return false;
http://oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=1424" onclick="window.open(this.href);return false;
http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... &sk=t&sd=a" onclick="window.open(this.href);return false;

popozeraj (hlavne ten posledny link, tam je o tom 14 stran.)
dneska maju nadsenci takmer kazdej znacky svoje forum a tam sa docitas kopu veci, skusenosti priamo od ludi.

eduardo

Diky Majo. Ja som tiez pozeral nejake fora, ale vsade je plno nazorov pre aj proti. Mozno co ma najviac predsvedcilo je na tomto fore http://www.feliciaklub.sk/viewtopic.php ... 640066e6a6" onclick="window.open(this.href);return false;
Len som sa zasmial ked som sa docital ze chlapci odporucaju vymienat Castrol po 7500 km a mne po vymene oleja v servise (v zime sa mi nechce lahat pod auto a so skrehnutymi prstami nieco robit, inak si to robim sam :lol: ) napisali na nalepku ze najbl. vymena po 15 tis. km... :lol:
Najviac ma ale sere, ze najma teraz v lete ked sa mi zohreje motor nad normal (pri jazdeni v meste) tak mi zacne blikat kontrolka tlaku oleja ked preradim do neutralu. Ked vsak uz zapne ventilator pred chladicom, alebo jazdim plinule dlhsiu jazdu a teplota ide dole tak prestane blikat.
Vcera som vymenil olej aj filter a robi to stale.

Norbert
Dátum registrácie: Št Sep 27, 2007 5:11 pm

Príspevok od užívateľa Norbert »

Vymen auto Edo :D
Ja viem idiotska rada.
Ja davam do Fabie odkedy ju mam Castrol TXT a nemam ziadny problem.

Michal
Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Michal »

naposledy som kupoval ESSO na Juznej triede 117 vo dvore. zda sa mi to tam nejake lacne. akokolvek dobry - drahy olej sa znehodnoti prachom. do kadetta som daval Madit - najazdenych 500 000 km. kontrolka by nemala svietit - mozne priciny: vadne cidlo, cerpadlo, regulator, termostat, zly stav motora, nizke otacky,nevhodny olej. V lete plnit po hornu rysku, v zime naopak.
a kde sa da v KE odniest pouzity olej ??

Laco
Dátum registrácie: Po Sep 24, 2007 5:35 pm

Príspevok od užívateľa Laco »

Miso_G napísal:....a kde sa da v KE odniest pouzity olej ??
Na Rampovu? Ci na .. na rampu?... Ci?

eduardo

Cidlo bolo moje prve podozrenie, takze som ho menil este pred vymenou oleja, ale robilo to stale. Kupoval som ho v ASKOFE a chlapik vyzeral ze tomu rozumie lebo sa pytal na znacku a rocnik a objem motora a potom kukol do nejakej knizky a dal mi cidlo. Olej som tam vcera nalial ten co pouzivam stale CASTROL Magnatec 15W40 trosililinka viac ako polovicu nad risku. Dnes rano ked som zobudzal moje auticko v garazi tak som este kontroloval hladinu. Inak medzi vymenami olej vobec nedolievam lebo ho ani neubuda, co sa cudujem, lebo co citam na forach tak niektory aj v lepsich autach leju aj 0,5L po 1000km. Docital som sa ale ze na leto je lepsie liat hustejsi olej takze musim kuknut ci existuje aj Castrol 20W40 napr. Myslim si ze toto by mu pomohlo. Inak rok po tom co som ho kupil mi raz na dialnici zacala blikat kontrolka tlaku oleja. kym som stihol dojst k prvemu odpocivadlu kde by som zastal a zistil co sa deje, zacala trvale svietit a o chvilu sa ozival buchot z motora. Nastastie mi "iba" zhodilo kalisteky z jedneho loziska na klukovke takze auto skoncilo v oprave a vsetko co bolo treba sa urobilo, alebo vymenilo, takze motor si myslim ze by mal byt OK.

eduardo

Napriklad na jednom fore som si precital ze:

Zaujimalo by ma, aky je rozdiel medci Castrolom 15W/40 tusim (GT3 alebo tak nejak) a Maditom 15W/40. Vo Favorite som mal doteraz Castrol a teraz som dal Madit. V servise mi povedali, ze je to to iste, rozdiel je len v znacke a cene.

uhadol si ak je za tym 15w/40 rovnake pismeno..napriklad SL rozdiel je skutocne len v znacke a cene :) ale madit myslim nevyraba olej 15w/40 sl zatial co castrol gt3 je SL...

Laco
Dátum registrácie: Po Sep 24, 2007 5:35 pm

Príspevok od užívateľa Laco »

eduardo napísal:...Len som sa zasmial ked som sa docital ze chlapci odporucaju vymienat Castrol po 7500 km a mne po vymene oleja v servise (v zime sa mi nechce lahat pod auto a so skrehnutymi prstami nieco robit, inak si to robim sam :lol: ) napisali na nalepku ze najbl. vymena po 15 tis. km... :lol:
Tazko povedat... mne v prirucke od auta pisu ze mam menit olej po 30 000km. Vo Swame to chvilu vraj aj takto realizovali, ale teraz uz aj sami mechanici odporucaju menit aspon po 15 000.
Mam kamarata, ktory mal taku istu skodovku ako Ty, (len vyrobenu v roku 1971 a miesto felicia mala napisane 100.) Jeho otec zacal na nej menil olej po 3-5 tisic km (asi ho nemusel kupovat :lol: ) po 200 000 km dal motor na GO, ... vydal na prvy vybrus. Minuly rok rodinnu embecku predal!!! (jeho otec sa toho nedozil...), motor isiel ako hodinky, mal najazdenych nieco cez 300 000. (O karoserii sa nebavime, vsak... :? )
Ked davas lacny olej, men ho castejsie. (lacny rozumej mineralny 15w..)

A mojmu svokrovi ta kontrolka oleja svieti uz asi 10 rokov, a nikomu to nevadi. Tiez ma take auto ako Ty (S-120) :wink:

Norbert
Dátum registrácie: Št Sep 27, 2007 5:11 pm

Príspevok od užívateľa Norbert »

Ja mam tiez menit olej po 30 000 podla navodu ale je to hovadina.
Menim medzi 10 - 15 tis. Ako mi vyjde.

eduardo

Laco napísal:
eduardo napísal:
A mojmu svokrovi ta kontrolka oleja svieti uz asi 10 rokov, a nikomu to nevadi. Tiez ma take auto ako Ty (S-120) :wink:
No hej, ale ja mam na spinaci kontakt relatka od cidla tlaku oleja zapojene aj svetla a ked zastanem za niekym na krizovatke tak sa rozblikam jak vianocny stromcek a ten predo mnou nechapavo pozera do zrkadla... :|
Inak Laco nepodcenoval by som az tak tu kontrolku. Skus si precitat trochu vyssie co sa mi stalo.
V robote mame strasne vela expertov ktory tiez ked sa rozsvieti vystrazna kontrolka na zariadeni tak chybu maju urcite elektrikari, resp. je zarucene vadne cidlo atd. atd. Raz na mna napisal dispecer 10 min prestoj lebo stroj zastal kvoli nizkej hladine oleja (uz predtym svietila vystraha!!!) Rozumnej technickej argumentacii nerozumel tak som sa ho opytal po lopate...ked ti zastane auto na ceste kvoli tomu ze si predchadzajucich 100 km ignoroval kontrolku paliva kto bude na vine???
Naposledy upravil/-a eduardo v St Júl 14, 2010 4:34 pm, upravené celkom 1 krát.

eduardo

Tak toto som sa nakoniec docital. Je to ozaj dobre... http://forum.autobazar.eu/o-l-e-j-e-raz ... 19772.html" onclick="window.open(this.href);return false;
MisoG, nerozumiem preco v lete liat viac oleja. Ja si myslim ze v lete liat skor menej, rovnako ako do palivovej nadrze, ale radsej hustejsi.

Napísať odpoveď