Kniha navstev

- Pokračovanie knihy návštev zo stránky Deltaklubu Košice
Užívateľov profilový obrázok
Edmond PP
Dátum registrácie: Ut Júl 29, 2008 5:29 pm

Re: Kniha navstev

Príspevok od užívateľa Edmond PP »

Laco napísal:Tak to je prúser. Keď dobre rozumiem, tak Dubina ako kopec pre žiakov ktorí by už zvládli let z veľkého kopca skončil? Je to škoda, lebo to bola alternatíva k Háju v čase keď je zakázaný.
Neviem ako to budem riešiť, keďže z KE som asi jediný funkčne "ovysielačkovaný". A samému sa mi nechce chodiť lietať. :( (Už to vidím tak, že sa tam dostanem len vtedy, keď nikto nebude chcieť ísť lietať, len Jaro Sojka a ja.)
Edmond, neviem či si ma dobre pochopil, ten "titul" nemal byť hanlivý. Práve naopak skôr pochvala za energiu, ktorú si vložil za tie roky do Dubiny...
Tak tu je tá sľúbená dobrá správa:
Z dôveryhodného a blízkeho zdroja som sa dnes dozvedel, že gliding priestor Dubina bola predsa len pretlačená do nových postupov popradského CTR a TMA. Všetko by to malo byť hotové a vypublikované ku koncu mája 2014.
Ja kričím nadšením "Parááááááda!" :D :D :D

Zo skromnosti nepoviem, kto pripomienkami a argumentami vytrvalo narúšal stojaté vody a ovplyvňoval nemenné postoje.
Veľká vďaka patrí aj PG pilotovi Andymu, ktorý odviedol veľký kus administratívnej práce a k úspechu pomohol taktným a inteligentným prístupom. :wink:
Osobitné poďakovanie však patrí mne známej osobe, ktorú zatiaľ z taktických dôvodov nechám v anonymite. Keď bude ruka v rukáve a nové postupy na svete, zavolám dotyčnú osobu na naše lietanie a na pristávačke zorganizujeme oslavu, poďakovanie a spoločné foto.

Keďže do publikovania Gliding priestoru Dubina si treba ešte nejaký ten mesiac počkať, uvádzam aspoň v kocke počuté:
Horizontálne by priestor mal mať tvar obdĺžnika, jeho severný okraj by mal tvoriť hrebeň Dubiny pravdepodobne aspoň od úrovne východného okraja Hranovnice
až po vrchol Kozí kameň (1.255 m.n.m) na úrovni Vikartoviec. Južný okraj priestoru by mal byť totožný s južným okrajom CTR.
Vertikálna hranica priestoru vzhľadom k výške vrcholu Kozí kameň by mala siahať do výšky 4.500 stôp .

Ak to bude naozaj tak, potom sa môžu tešiť nie len žiaci, ale aj skalní "bezrádioví" piloti.
Tí s rádiom budú mať, samozrejme, viac slobody a v CTR a TMA Poprad možnosť lietať až do FL 130.
:D :D :D :D :D

... a ten "titul" som pochopil tak, ako si ho myslel Ty. Akurát som si povedal, že ma viac unaví organizovanie brigády, než 2-3 pracovné odpoludnia s pílkou, sekerou a nožnicami.
No, neurobím to pre flígrov z Košíc? :)
Naposledy upravil/-a Edmond PP v Ne Feb 16, 2014 8:46 am, upravené celkom 2 krát.
Thalhofer GT
Bautek Fizz

eduardo
Dátum registrácie: St Okt 10, 2007 6:30 pm

Príspevok od užívateľa eduardo »

Bol dnes niekto niekde, alebo ideme zajtra?

Laco
Dátum registrácie: Po Sep 24, 2007 5:35 pm

Príspevok od užívateľa Laco »

No Edmond, to sa mi "véééľmô" dobre v tejto nočnej hodine čítalo (preto už radšej Ti nevolám 8) ).
Pokiaľ Dubina bude ten terén, kde sa dá lietať oficiálne bez spojenia (v kvádri)... a s vysielačkou aj mimo kvádra bez nutnosti odpovedača :evil: tak mu to otvára nové obzory (podobne ako donedávna). Jednu chybičku ale stále bude mať - 120km z KE :cry:
Preto aj brigádou asi vieme pomôcť iba tak, že prídeme skôr pred lietaním. Skúsim ešte prípadne zalobovať u predsedu košického deltaklubu, či a ako (prípadne finančne) vie pomôcť.
Napriek tomu pri výbere popoludňajšej svahovačky v počte 2-3 kusy (bez neskúsených žiakov) vyhrá Kapušiansky hrad. :?

A keď to teda bude takéto oficiálne, tak by sme znovu mohli rozvinúť myšlienku nejakej funny-súťaže.

sidewinder
Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sidewinder »

LAco boli ste ten kapus?

Laco
Dátum registrácie: Po Sep 24, 2007 5:35 pm

Príspevok od užívateľa Laco »

Ako by som to povedal... To plánovanie lietania v blate, v hmle a inej pľuhe je len jeden z abstinenčných príznakov. :lol:
Ale bol som sa dnes prejsť.

eduardo

A ja som si myslel, ze ste vcera boli, ked je dnes tak krasne a nikto nepise ze chce ist. Aj mi bolo divne ze preco nic nieje v "Letove dni", ale uz je mi to jasne.
Dnes bolo naozaj krasne, teplucko, svietilo slniecko a upratal som si garaz. :wink: To sa v lete, v takom pocasi neda. :lol:

Rebro
Dátum registrácie: Št Okt 25, 2012 2:49 pm

Príspevok od užívateľa Rebro »

Ahojte,

zas sa blizi obdobie 2% dani. Vase zdruzenie si podalo ziadost o prijem tohto vydobytku?
Ak ano, tak by som vam rad prispel. Mozno by sme mali na opravy kridel ci nieco podobne.
Monotrike

juraj
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:29 pm

Príspevok od užívateľa juraj »

Hm, nie sme v zozname opravnenych prijemcov 2%. Ked sme si kedysi robili prepocty, vyslo to, ze naklady s tym spojene su vyssie ako mozne prijmy. Ked sme tu v klube len podnikatelia, nepriatelia statu.... :D Dobre zarabajuci zamestnanci sa k nam nehrnu :(

jaro
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jaro »

V so, ne mam voľno. Poradie priorít je Sľubica, Dubina, Kapušany. Píšte alebo v piatok večer volajte.
Kto sa pridá do "trojky"? :roll:
Taký Tokaj, ten by bodol. :shock:

Norbert
Dátum registrácie: Št Sep 27, 2007 5:11 pm

Príspevok od užívateľa Norbert »

Podla mna na Tokaji sa stake neda. Ci?
Ja uvazujem smerom na juh. Eger...ten by bol aj dnes

jaro
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jaro »

Neviem či tie výstupy sú už také výživné. Uvidíme PG zo Slubici. Tak ďaleko sa mi asi nechce ale ked bude lepšia predpoved ako teraz podme. Beriem auto a nemám šofera.

Rebro
Dátum registrácie: Št Okt 25, 2012 2:49 pm

Príspevok od užívateľa Rebro »

juraj: teraz uz rozumiem tomu, ako je mozne ze si najdete na lietanie cas i cez tyzden :wink:
Monotrike

eduardo

Jaro Ty chces ist lietat, ale stromky uz mas postrihane? :D :wink:

Edmond PP
Dátum registrácie: Ut Júl 29, 2008 5:29 pm

Príspevok od užívateľa Edmond PP »

Na Dubine áno. Na E štarte (naschvál píšem "E" pre zmätenie nepriateľa) boli práce vykonané ešte v jeseni minulého roku.
Thalhofer GT
Bautek Fizz

sidewinder
Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sidewinder »

banda, raz tu ktosi zavesil link na nejakeho slovenskeho predajcu, co ma v ponuke quickpiny, nemate niekto ten link?

Napísať odpoveď