Tak tu je tá sľúbená dobrá správa:Laco napísal:Tak to je prúser. Keď dobre rozumiem, tak Dubina ako kopec pre žiakov ktorí by už zvládli let z veľkého kopca skončil? Je to škoda, lebo to bola alternatíva k Háju v čase keď je zakázaný.
Neviem ako to budem riešiť, keďže z KE som asi jediný funkčne "ovysielačkovaný". A samému sa mi nechce chodiť lietať. (Už to vidím tak, že sa tam dostanem len vtedy, keď nikto nebude chcieť ísť lietať, len Jaro Sojka a ja.)
Edmond, neviem či si ma dobre pochopil, ten "titul" nemal byť hanlivý. Práve naopak skôr pochvala za energiu, ktorú si vložil za tie roky do Dubiny...
Z dôveryhodného a blízkeho zdroja som sa dnes dozvedel, že gliding priestor Dubina bola predsa len pretlačená do nových postupov popradského CTR a TMA. Všetko by to malo byť hotové a vypublikované ku koncu mája 2014.
Ja kričím nadšením "Parááááááda!"
Zo skromnosti nepoviem, kto pripomienkami a argumentami vytrvalo narúšal stojaté vody a ovplyvňoval nemenné postoje.
Veľká vďaka patrí aj PG pilotovi Andymu, ktorý odviedol veľký kus administratívnej práce a k úspechu pomohol taktným a inteligentným prístupom.
Osobitné poďakovanie však patrí mne známej osobe, ktorú zatiaľ z taktických dôvodov nechám v anonymite. Keď bude ruka v rukáve a nové postupy na svete, zavolám dotyčnú osobu na naše lietanie a na pristávačke zorganizujeme oslavu, poďakovanie a spoločné foto.
Keďže do publikovania Gliding priestoru Dubina si treba ešte nejaký ten mesiac počkať, uvádzam aspoň v kocke počuté:
Horizontálne by priestor mal mať tvar obdĺžnika, jeho severný okraj by mal tvoriť hrebeň Dubiny pravdepodobne aspoň od úrovne východného okraja Hranovnice
až po vrchol Kozí kameň (1.255 m.n.m) na úrovni Vikartoviec. Južný okraj priestoru by mal byť totožný s južným okrajom CTR.
Vertikálna hranica priestoru vzhľadom k výške vrcholu Kozí kameň by mala siahať do výšky 4.500 stôp .
Ak to bude naozaj tak, potom sa môžu tešiť nie len žiaci, ale aj skalní "bezrádioví" piloti.
Tí s rádiom budú mať, samozrejme, viac slobody a v CTR a TMA Poprad možnosť lietať až do FL 130.
... a ten "titul" som pochopil tak, ako si ho myslel Ty. Akurát som si povedal, že ma viac unaví organizovanie brigády, než 2-3 pracovné odpoludnia s pílkou, sekerou a nožnicami.
No, neurobím to pre flígrov z Košíc?