Kniha navstev
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
o tom že to bolo dobré nepochybujem.
Hovorím o tom, aké sa to zdalo byť večer alebo ráno, keď som sa rozhodoval či ísť lietať. Lebo vtedy máš k dispozícii iba internet a výhĽad z okna.
Zajtra nejdem lietať, lebo nemôžem. Ale keby som nemal povinnosti, ktoré sa opakujú raz za život, určite by som išiel. Možno aj s nejakou vranou. Ak zajtra nebudú lietať aj hangárové vráta, tak v štvrtok určite - ale to už môže byť prisilné - 10 m/s fučák so silným gradientom pri zemi a mizerným gradientom v 500 m = turbulencia "jak sviňa".
Hovorím o tom, aké sa to zdalo byť večer alebo ráno, keď som sa rozhodoval či ísť lietať. Lebo vtedy máš k dispozícii iba internet a výhĽad z okna.
Zajtra nejdem lietať, lebo nemôžem. Ale keby som nemal povinnosti, ktoré sa opakujú raz za život, určite by som išiel. Možno aj s nejakou vranou. Ak zajtra nebudú lietať aj hangárové vráta, tak v štvrtok určite - ale to už môže byť prisilné - 10 m/s fučák so silným gradientom pri zemi a mizerným gradientom v 500 m = turbulencia "jak sviňa".
-
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Vypovedna hodnota PseudoTEMP - vertikálne profily na SHMU vo vyskach po starte kedy sa potrebujeme uchytit sa mi zda malo vypovedna, je to skor o preletovych podmienkach. Za podstatnejsie pre vyhnutie sa zletaku povazujem:
- smer a rychlost vetra
- mnozstvo a vyska oblacnosti - slnka
- rozdiel nocnej a dennej teploty
Gaspi, posledne co si bol na Haji bol podla PseudoTEMP dobry den a aj tak si sa len zdlhavym a mamahavym usilim vyhrabal nad svah.
- smer a rychlost vetra
- mnozstvo a vyska oblacnosti - slnka
- rozdiel nocnej a dennej teploty
Gaspi, posledne co si bol na Haji bol podla PseudoTEMP dobry den a aj tak si sa len zdlhavym a mamahavym usilim vyhrabal nad svah.
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Mišo, to čo je podstatnejšie, sa dá zhrnúť do pojmu "výška konvektívnej vrstvy", a to čo si vymenoval k tomu prispieva.
Ten deň bol TEMP dobrý, preto si sa ty chytil bez problémov. Nečakal som tak skorý nástup vlhkosti (malo byť až po piatej večer). Následkom boli prudké a časté zmeny v zatienení a tým aj v termike. Ale keď práve svietilo slnko tak to išlo pekne (ja som sa dvíhal pomaly, ale stupák bol pekne čitateĽný). Pri dostatku výšky už nebol problém.
Ten deň bol TEMP dobrý, preto si sa ty chytil bez problémov. Nečakal som tak skorý nástup vlhkosti (malo byť až po piatej večer). Následkom boli prudké a časté zmeny v zatienení a tým aj v termike. Ale keď práve svietilo slnko tak to išlo pekne (ja som sa dvíhal pomaly, ale stupák bol pekne čitateĽný). Pri dostatku výšky už nebol problém.
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
Neda mi tak sa opytam, bola by moznost, ze by som mohol ist aj ja s vyhliadkou na vycvik?Laco napísal:Po porade s Gaspim a preluskani SHMU sme usudili, ze zajtra (streda) je ten den.
(ale, ale pani, myslel som na lietanie)
Bude lietat uplne vsetko.
Predbezne by som povedal, ze o 10.00 pred garazou.
Nebol by problem vziat dovolenku, tej mam este habadej.
Myslim ze by to aj slo, zalezi kolko nas pojde a ako sa ostatni budu ponahlat.Ivan napísal: Neda mi tak sa opytam, bola by moznost, ze by som mohol ist aj ja s vyhliadkou na vycvik?
Preto otazka pre vsetkych, ktori by isli zajtra lietat : berieme Ivana?
Tak ja si dnes ešte odsledujem fórum, pripadne zavolám zajtra cca o 8:00, že čo a ako. Ak všetko pôjde dobre, nahlásim dovolenku a môžem na kopec.Laco napísal:Myslim ze by to aj slo, zalezi kolko nas pojde a ako sa ostatni budu ponahlat.Ivan napísal: Neda mi tak sa opytam, bola by moznost, ze by som mohol ist aj ja s vyhliadkou na vycvik?
Preto otazka pre vsetkych, ktori by isli zajtra lietat : berieme Ivana?