Našiel som odskrutkovaný jeden z dvoch spojov kýl-nosový plech. Maticu som asi hodinu hľadal v tráve, plachte, obale. Keďže to je whitworth závit a nie metrický tak nájsť v Šumiaci maticu by bolo málo málo pravdepodobné tak som krídlo zbalil. V tom momente Ľubka našla maticu v tráve. Krídlo som nanovo rozložil ale predtým mi bola jedna z podložiek ušla do plachty tak som spoj chcel naskrutkovať až po rozložení. Pokiaľ som sa babral s podložkou, matica mi z ruky vypadla k nohe, ešte som sa za ňou pozeral aby som ju ľahko našiel ale nepodarilo sa nám plochu 0,5*0,5m ani trom po hodine hľadania... Tak o 15:00 som nanovo zbalil a šiel preč.
Najviac som rozladený nie z toho že som neletel, ale z toho že sa môže sama skrutka povoliť (ani perová podložka, ani gumená poistka), mohol som si to aj nevšimnúť keby bola vypadnutá celkom, prečo je skrutka vedená zospodu s maticou zvrchu (ak bu sa to povolili za letu, nevypadla by vlastnou váhou).
V piatok som dostal od šéfa voľno a na pondelok mu stačí že budem v práci dvíhať telefón tak plánujem 3-dňové lietanie - piatok/nedeľa. Odchod vo štvrtok hneď po práci a príchod podľa toho kam sa pôjde. Ľubka ide ako šofér. Miesto vyberieme podľa akt. podmienok vo štvrtok. Ak sa niekto pridá či už k nám alebo samostatná jednotka(čata/rota), píšte sem alebo volajte. Najprv som myslel Rumunsko ale to bude zatiahnuté a tak možno Slovinsko/Rakúsko alebo..
V sobotu sa Ti ozvem Jaro a dohodneme nedelu. Asi mi to vijde, zase raz ist lietat. A mozno bude Haj. Dame Sorosku 5x tam-spät, alebo uletime pod Kralovku, alebo pristaneme v Kokave, alebo... ved nieco uz vymyslime.
Zajtra:
Sľubica: vývoz z Dúbravy až v nedeľu, zajtra je pánko mimo. Andymu som sa zatial nedovolal.
Kráľovka: ja nemám šoféra
Nedeľa sa mi vidí podstatne horšia, vzduch sa hodne stabilizuje a vetra ubúda.
Ja potrebujem v každom prípade zaletieť staré krídlo, odkiaľkoľvek, z veľkého kopca.