Kniha navstev

- Pokračovanie knihy návštev zo stránky Deltaklubu Košice
MilanNR
Dátum registrácie: Št Aug 23, 2012 6:00 pm

Re: Kniha navstev

Príspevok od užívateľa MilanNR »

Kto chce lietať a má aspoň trocha zvedavého ducha a neni lakomý tak bezstožiar musí byť ciel ktorý si dám vo výcviku. (môj prípad) Ja som mal štastie že ma Dušan. K kopol do riťi a naordinoval mi bezstožiar asi 1 a pol sezony na Bauteku. Je to iná liga pilotovy sa otvárajú nové možnosťi nové skúsenosti nové drby o zem :D
Máme tu pár chlapcov aj na západe ktorý spia na vavrínoch. Len to by nemohla existovať otázka.... A bude to dobré? Oplatí sa tam ísť? Bude fúkať?
Wills Wing T2C 144

pegas
Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa pegas »

bohus napísal:
So Jan 27, 2018 10:29 pm
sidewinder napísal:
So Jan 27, 2018 3:14 pm
chlapci poradte.. potrebujem do kokpitu smartfone s displayom do 4", rok vyrobi od 2014 (ALe nie zelovoc, nechcem aby ma porazilo od nervov)
teraz mam samsung ace 2 ale mrzne , stary je.. nedobre.
uz to studujem hore dole.. ale nic som nenasiel.
Aj ja doporucujem Xiaomi , ja mam Redmi 4X, asi za 110€, za tu cenu je vyborny, ale 5".
Majo, skús Sony Xperia X Compact (Sony F5321) (4.6" 720x1280 319ppi 501nits). Menší je už iba iPhone SE (4.0"). Je to výbehový typ z roku 2016, le dá sa ešte kúpiť za polovičnú cenu. Oproti nástupcovi Sony Xperia XZ1 Compact nemá IP68 ochranu, ale inak má všetko. Senzory všetky vrátane tlakomera. 265 eur https://mobilne-telefony.heureka.sk/son ... x-compact/#

Užívateľov profilový obrázok
Rebro
Dátum registrácie: Št Okt 25, 2012 2:49 pm

Príspevok od užívateľa Rebro »

Davam ti 9 bodov.

MilanNR napísal:
Po Jan 29, 2018 2:02 pm
Kto chce lietať a má aspoň trocha zvedavého ducha a neni lakomý tak bezstožiar musí byť ciel ktorý si dám vo výcviku. (môj prípad) Ja som mal štastie že ma Dušan. K kopol do riťi a naordinoval mi bezstožiar asi 1 a pol sezony na Bauteku. Je to iná liga pilotovy sa otvárajú nové možnosťi nové skúsenosti nové drby o zem :D
Máme tu pár chlapcov aj na západe ktorý spia na vavrínoch. Len to by nemohla existovať otázka.... A bude to dobré? Oplatí sa tam ísť? Bude fúkať?
Monotrike

jaro
Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jaro »

sidewinder
Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sidewinder »

jaro
Kontaktovať užívateľa:

Zaujímavé video. V kontexte toho čo sa v sobotu hovorilo v ZA sa mi zdá že ten chalanisko si riadičky namotal na ruku. To je potom viac ovládateľné? Aj keď to skôr spadne?
https://www.facebook.com/samuelnascimen ... 430467728/

K sobote. Uvedomil som si že PG stale hovoria o prestrelení padáku. Nikdy som nepočul od nich o tom že toto je základné chovanie profilu pri poklese rýchlosti, vznik silného klopivého momentu na nos. Nech sa t volá prestrelenie ale koľko z nich vie o strate rýchlosti a strate vztlaku?
Tento tu mal asi bohovské šťastie že padák viac fungoval ako padák a nie ako krídlo v tom silnom stúpaní.

sidewinder
Kontaktovať užívateľa:

Jaro prestrelenie padaku nie je o klopivom momente. Zober si, ze sedis v sedakce mas tam zo vsetkym 90kg, a nad tebou cca 4m je kridlo co vazi cele mozno 6kg. Ty ked ho prebrzdis on sa zastavi vo vzduchu, ale ti ides dopredu zotrvacnostou 6kg verzus 90ks. Ak to nepustis spadnes do negativky - na chrbat..
Ak to pustis (a ty to pustis, lebo zrazu mas padak za sebou a ty sa zastavis vo vzduchu) a vtedy sa ten padak rozbehne po kruznici do predu - on uhol nabehu nezmeni voci snuram, pricom stred je tvoje telo. A kek sa to zastavi ty zacnes prepadavat k zemi a ten zregenerovany padak dostane este vacsi impulz na rozbehnutie. A ked ho nezastavis v spravnej chvili tak ta moze preedbehnut a ked sa postavi kridlo celou plochou na smer letu tak ho na teba proste zabali.. a uz ides. ked uz si zabaleny v kridle ani nevyhodis zalozku. Tam ho proste treba po odbzrdeni zase vediet spravne nad hlavou pribrzdit aby nedoslo k tomu predstrelu.
Toto inac robia A-ckove a B-ckove padaky aj ked napichnes stupak. proste telo ide do predu a padak sa trochu na tom stupajucom vzduchu zastavi, a zase kyvadlo. To mi dost prekazalo. Rogalo to napichuje pekne.
neviem ci som to uplne okej vysvetlil. Ale asik tak nejako.

sidewinder
Kontaktovať užívateľa:

To iste je pri starte. Ked nafuknes komory a oprie sa do toho vietor to kridlo doslova vystreli po kruznici a nad hlavou ho musis zabrzdit a mozes sa zrozbehnut. ked to nespravis tak prestreli skolabuje a spadne pred teba na zem.
Nato ake su padaky pomale. tak tieto "regeneracne" veci sa deju sakra rychlo a treba vediet co s tym.

jaro
Kontaktovať užívateľa:

Rýchle reakcie sú vecou aerodynamiky. Ja viem že sú tam aj zotrvačné sily ale myslím si že podstatná je rýchlosť a klopivé momenty, teda pôsobenie vztlaku. U padáku by to ešte chcelo možno doplniť vzhľadom na zotrvačnosti ako sa mení ťažisko a zaťaženie.
Ale nechcem o tom filozofovať lebo PG nepoznám. Mne šlo len o pojmy a definície. U PG mi tam proste niečo chýba.

Michal
Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Michal »

jaro napísal:
Ut Feb 13, 2018 8:16 am
U PG mi tam proste niečo chýba.
Nie je to priečnik ?

Brano-TO
Dátum registrácie: Ut Aug 25, 2009 11:22 pm

Príspevok od užívateľa Brano-TO »

sidewinder
Kontaktovať užívateľa:

Chlapci nahodou pre prvym kolom nechystate niekto nejake Slovinsko? alebo Meduno alebo nieco? nejaky predlzeny vikend S rogalom na pleci...

jaro
Kontaktovať užívateľa:

O týždeň južáčik a ... Tokaj by sa Edo dal?

sidewinder
Kontaktovať užívateľa:

Chlapci, zajtra na klub nepridem. Ale v piatok idem urcite na hlavnu vecer, vyjadrit nazor.. Chystate sa niekto z kosicanov?

eduardo
Dátum registrácie: St Okt 10, 2007 6:30 pm

Príspevok od užívateľa eduardo »

jaro napísal:
Ne Feb 25, 2018 8:42 pm
O týždeň južáčik a ... Tokaj by sa Edo dal?
Jarko povolenky na Tokaj mám doma. Chlapci padáčkarsky, maďarský tam namontovali meteorológió hlásku, itt van LINK https://holfuy.com/hu/data/460
Teraz je ešte zdemontovaná, ale na jar ju tam vrátia.

Napísať odpoveď