Michal napísal: ↑Št Apr 25, 2019 11:10 pm
Vyzera to fajn , cena prijatelna. Hned ma napada prist niekde na luku pod kopec , na naveternu stranu, neriesit peripetie so startovackami a vyvozmi a pomoct si hore. Osobne si vsak myslim , ze 10kg navyse je pre lietanie v termike obmedzujuce.
Miso, 10kg naviac nie je z hľadiska ovládateľnosti vôbec problém, veď lietajú aj piloti s 90 a viac kg hmotnosťou
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Skôr to ovplyvní stúpavosť. Tajomstvo sa skrýva v rozložení hmotnosti. Pokiaľ budeš mať za nohami len vrtuľu a elektromotor a baterku na chrbte, bude to podstatne lepšia situácia pre ovládanie krídla ako s Mosquitom v mojej konfigurácii (všetko vzadu vrátane paliva). S dobrým krídlom a podľa možnosti so sklápacou vrtuľou to môže fungovať veľmi dobre. (alebo minimálne podstatne lepšie než Mosquito). Hlavný problém od neskoršej jari sú vyššie porasty, vtedy z toho musíš urobiť súčasne aj kosačku.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Preto sme s Mosquitami chodili po letiskách. To je asi najväčšie obmedzenie, na ktoré som pri tomto lietaní prišiel. Dramatický rozdiel oproti PPG.