Kniha navstev
Miso, myslim ze mas pravdu. Nikdy som sa nezamyslel nad tym preco je to tak,... ale.
Ked mi niekto povie ze fuka stvorka, viem si to predstavit. Keby si mi povedal ze fuka 14,4 km/h, tak nemam predstavu aky je to silny vietor (az ked si to vydelim). A to ma s..re na niktorych spravach v radiu, resp TV : "kde-tu vietor s rychlostu 15-25km/hod" Je to hlaska kde namam predstavu o sile vetra, o smere ani nehovorim ... Nastastie taketo stanice vysielaju vacsinou z BA
A zase rychlost letu, resp. pohybu voci zemi si skor predstavim v km/h.
Ale v podstate je to asi taka somarina ako americke miery, alebo nase i/y ..., len niet tej sily, ktora by to zjednodusila a uviedla do praxe.
Stale je tu vsak sanca, ze Ty to urobis, a budes pouzivat len jednu jednotku rychlosti a budes to mat jednoduchsie (aj ked budes sam a budes rozumiet len sam sebe)
Dochtore, keby boli taky laskavy a odpustili mi moju neuvazenost, ktorej som sa voci nim dopustil v predchadzajucom prispevku. S uctivou poklonou ...
Ked mi niekto povie ze fuka stvorka, viem si to predstavit. Keby si mi povedal ze fuka 14,4 km/h, tak nemam predstavu aky je to silny vietor (az ked si to vydelim). A to ma s..re na niktorych spravach v radiu, resp TV : "kde-tu vietor s rychlostu 15-25km/hod" Je to hlaska kde namam predstavu o sile vetra, o smere ani nehovorim ... Nastastie taketo stanice vysielaju vacsinou z BA
A zase rychlost letu, resp. pohybu voci zemi si skor predstavim v km/h.
Ale v podstate je to asi taka somarina ako americke miery, alebo nase i/y ..., len niet tej sily, ktora by to zjednodusila a uviedla do praxe.
Stale je tu vsak sanca, ze Ty to urobis, a budes pouzivat len jednu jednotku rychlosti a budes to mat jednoduchsie (aj ked budes sam a budes rozumiet len sam sebe)
Dochtore, keby boli taky laskavy a odpustili mi moju neuvazenost, ktorej som sa voci nim dopustil v predchadzajucom prispevku. S uctivou poklonou ...
- Ivan Plucko - NAY
- Dátum registrácie: Ut Okt 23, 2007 8:17 pm
- Kontaktovať užívateľa:
-
- Dátum registrácie: Pi Sep 28, 2007 9:05 pm
- Kontaktovať užívateľa:
Už ma trochu vytáča spôsob komunikácie nášho prezídia. Namiesto toho, aby sa postarali, aby fungovala oficiálna stránka LAA, tak si človek musí informácie hĽadať na rôznych padáčkárskych serveroch. A keby ste chceli vedieť, aké sú presné podmienky poistenia na rok 2009, môžete sa obrátiť na svoju kryštáĽovú guĽu. Myslím, že situácia je zrelá na výmenu prezidenta našej asociácie.Ivan Plucko - NAY napísal:Samolepky
-
- Kontaktovať užívateľa:
Nie je to len vec zvyku. V praxi to má aj určité výhody.Laco napísal: Ale v podstate je to asi taka somarina ako americke miery, alebo nase i/y ..., len niet tej sily, ktora by to zjednodusila a uviedla do praxe.
Napríklad: km/h sú príliš podrobné pre udávanie sily vetra - majú príliš jemný krok. Pri použití m/s rozlišuješ najčastejšie len 5 hodnôt vetra: 1 - 2 - 3 - 4 - 5, a to stačí. Keby si chcel hodnotiť vietor podĽa km/h máš tam 18 krokov, čo je nepraktické.
P.S.
Laco odpúšťam ti.
Dottore
-------------------
"That being said, I'm also known to the people who know me the best ...... as the fucking "Doctor"
(Dr. Ben Sobel (Billy Crystal) vo filme "Analyse This", čas: 01:25)
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa:
Nepopieram, ale keby sme nemali meranie m/s, tak by sme si zvykli napriklad na:pegas napísal: Nie je to len vec zvyku. V praxi to má aj určité výhody.
3, 5, 10, 15, 20 km/h.
V podstate vietor nikdy nema konstantnu rychlost,... takze rychlost vetra v 80% situacii povies len podla svojho subjektivneho odhadu, ale vsetci ostatni si okamzite urobia predstavu. A to je to, co asi nezmenis...
- jaro
- Dátum registrácie: Št Sep 20, 2007 12:39 pm
- Kontaktovať užívateľa:
na shmu si kliknite prave teraz 10 dnovu predpoved a kuknite sa ako sa výrazne zmenila za par hodin. Myslim že je velmi vztahovana na dlhodobe predpovede a statistiku. myslel som ze to robia pocitace, viac podla fizyky atmosfery ... asi ani nie, lebo ked som sa narodil bolo vraj -27st.C. a teraz to nebude.
-
- Kontaktovať užívateľa:
Pre tých, ktorým som nestihol poslať SMS-ku: Môj babinec sa dnes, t.j. 29.januára 2009 o 21:30, rozrástol o toto malé škvĂ ňa:
Volá sa Tatiana, má 3740g a 52cm. Trochu nás vystrašila, ale nakoniec sú obidve, aj s mamkou, v poriadku. Celá ja, nie?
Ako hovorí Jano Hlebažko: "inteligenti robia iba dievčatá". Ja som to ešte vylepšil v tom, že sa narodila 29.1., zatiaĽ čo moja prvorodená 29.2. Takto sa mi to bude Ľahšie pamätať.
Volá sa Tatiana, má 3740g a 52cm. Trochu nás vystrašila, ale nakoniec sú obidve, aj s mamkou, v poriadku. Celá ja, nie?
Ako hovorí Jano Hlebažko: "inteligenti robia iba dievčatá". Ja som to ešte vylepšil v tom, že sa narodila 29.1., zatiaĽ čo moja prvorodená 29.2. Takto sa mi to bude Ľahšie pamätať.
Peto, este raz gratulujem ...
Dochore, toto este ziadny rogalista nedokazal...
(Ten sracko co sa bude o to "5-rocne" dieta "starat", to nebude pedofil? )
Takze o sedem rokov bude tvoje mladsie dieta oslavovat siedme narodeniny, zatial co to starsie iba piate.pegas napísal:... sa narodila 29.1., zatiaĽ čo moja prvorodená 29.2. Takto sa mi to bude Ľahšie pamätať.
Dochore, toto este ziadny rogalista nedokazal...
(Ten sracko co sa bude o to "5-rocne" dieta "starat", to nebude pedofil? )
- sidewinder
- Dátum registrácie: St Sep 19, 2007 9:00 am
- Kontaktovať užívateľa: