Nový zpĂąsob startování rogala???
- Karel Haman
- Dátum registrácie: St Nov 28, 2007 11:40 am
- Kontaktovať užívateľa:
Nový zpasob startování rogala???
Pánové, našel by se někdo, kdo by tohle dokázal realizovat? http://www.hanggliding.cz/aktuality/nov ... ni-rogala/
Karel
- Ivan Plucko - NAY
- Dátum registrácie: Ut Okt 23, 2007 8:17 pm
- Kontaktovať užívateľa:
- Karel Haman
- Kontaktovať užívateľa:
- Karel Haman
- Kontaktovať užívateľa:
Ja by som to nevidel ako velky problem.Mam odlietane niekolko rokov s 3 metrovymi polomaketami akrobatov sutaznu akrobaciu a viem ze bezne dvojvalcove 160ccm motory maju tah okolo 45- 50kg na priamo s vrtulou o priemere 30-32 palcov- tento tah staci na Moskito. .Odhadujem ze cely stroj by mohol mat vahu 20-25kg,keby sa pouzil lahsi material na kridlo ...Stroj na videu ma asi 4m rozpetie,kridla nie su zatazene vahou rogala - t.j. nemusia byt velmi dimenzovane,staci aby uniesli model po odpojeni sa ,aerodynamicke odlahcovania (vaha) tam nemusia byt ak sa pouziju silne serva,ktore v sucasnosti nie su drahe.Akurat treba premysliet lahku konstrukciu na prenos vahy rogala do podvozku modelu.Odopinanie sa od modelu by som riesil tak,aby to mal moznost urobit pilot rogala.Som ochotny podat pomocnu ruku - budem pilot modelu...
Myslienka taka zaujimava, az som nad nou zacal hlbat. Vstupnu investiciu odhadujem na minimalne 2500,-€, ale dalsie naklady minimalne. Jeden start do vysky 500 m maximalne 0,5 l paliva. Zadam otazku Milanovi Vitovi.
Kedze sme prispevky pisali s Misom sucasne, este reakcia na neho:
preco nie Radne Raket? Reduktor umozni schovat motor v trupe a dostat os vrtule vyssie, co umozni zachovat nizsi podvozok (nizsia hmotnost a lepsia stabilita)
Kedze sme prispevky pisali s Misom sucasne, este reakcia na neho:
preco nie Radne Raket? Reduktor umozni schovat motor v trupe a dostat os vrtule vyssie, co umozni zachovat nizsi podvozok (nizsia hmotnost a lepsia stabilita)
Gaspi, co chces pocitat? Uz mame prakticke skusenosti. Vieme, ze to musi byt minimalne Radne Raket, najlepsie s upravou Red Head, aby bol dostatok vykonu. Podvozok sa odnesie sam, takze rogalo nebude zatazene dodatocnym silami. Podme rozmyslat, ci sa do toho dame
Myslim, ze by sa to dalo urobit po rogalisticky - teda rurkova konstrukcia aj kridel. Potahy viem usit z dacronu, v podstate mame vacsinu materialu na podvozok k dispozicii. Este aj motor viem dat k dispozicii na skusky...
Myslim, ze by sa to dalo urobit po rogalisticky - teda rurkova konstrukcia aj kridel. Potahy viem usit z dacronu, v podstate mame vacsinu materialu na podvozok k dispozicii. Este aj motor viem dat k dispozicii na skusky...
-
- Dátum registrácie: St Okt 24, 2007 9:07 pm
- Kontaktovať užívateľa:
...a ten model vobec nemusi mat kridelka , staci ovladanie smerovkou a vyskovkou a jednoduche ,alebo dvojite vzpatie. podobne modely sa pouzivaju na nosenie kamier a pod. Nejake zostavy motr - vrtula - tah su odmerane na internete , alebo aj programy napr. : www.motocalc.com
Naposledy upravil/-a Michal v Št Dec 10, 2009 9:35 am, upravené celkom 1 krát.